Duur 05:05
Gepubliceerd op 13 mei 2016

Deel 8: Spelen en zingen

Nu u de akkoorden van het liedje ‘3 moons’ kunt spelen op uw ukulele, gaan we nu leren spelen en zingen tegelijk. Omdat u best veel dingen tegelijk moet doen is het belangrijk hier goed de tijd voor te nemen.  De akkoorden kunt u hier downloaden.

Tempo en maat

Begin met uw rechterhand met het tempo en de maat goed onder controle te krijgen. Dit liedje spelen we in het tempo van 1 2e 3 4e. In dit liedje duurt elk akkoord 2 maten, 8 tellen. Dus na 8 tellen gaat u over naar het volgende akkoord. Probeer dit zo goed uit uw hoofd te leren dat u weer genoeg hersencellen vrij heeftt om aan het liedje te kunnen denken. Want ook dat, is niet onbelangrijk.

Akkoorden

  • Ringvinger  – ringvinger derde vakje onderste snaar.
  • Middelvinger (mineur akkoord) – middelvinger tweede vakje bovenste snaar.
  • Middelvinger (middelvinger tweede vakje bovenste snaar)
  • Wijsvinger erbij (wijsvinger eerste vakje op een na onderste snaar)
  • Wijsvinger weer los

Tip: neuriën

Neurie eens mee in plaats van alles gelijk mee te zingen van woord tot woord. Door te neuriën krijgt u een beter beeld bij de melodie en timet u beter.

U kunt nu niet alleen ‘3 moons’ spelen maar ook zingen. Spelen en zingen tegelijk is best een opgave, iets wat niet iedereen kan. Maak gebruik van de tip als u er wat moeite mee heeft. In het volgende deel gaat u samen spelen. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer