Duur 04:40
Gepubliceerd op 13 mei 2016

Deel 10: Componeren

Zelf liedjes schrijven hoeft niet zo moeilijk te zijn. Het is vooral belangrijk dat u de melodietjes die u zelf bedenkt, ook kunt onthouden.

3-vinger-akkoord

Met de akkoorden die u al kent, kunt u van alles spelen. We voegen er nog een akkoord aan toe: een 3-vinger-akkoord. Plaats uw wijsvinger in het eerste vakje op de een na onderste snaar. Uw ringvinger in het tweede vakje op de onderste snaar en uw middelvinger in het tweede vakje op de een na bovenste snaar.

Onthouden

Als u een liedje heeft bedacht moet u veel onthouden:

  • De tekst
  • De melodie
  • De akkoorden

Schrijf de tekst op, met boven de woorden de akkoorden. Of neem uw liedje op met uw telefoon. Zo kunt u met uzelf mee spelen en leert u het snel uit uw hoofd.

Tip: husselen

Weet u nou niet hoe u moet beginnen, met welk akkoord? Schrijf dan alle akkoorden die u kent op en hussel ze door elkaar. Door dit te doen ontstaan er weer nieuwe geluiden.

De ukulele is een leuk, makkelijk en vooral veelzijdig instrument. In deze cursus heeft u gezien hoe veel u ermee kunt. Gebruik de akkoorden en de akkoorddiagrammen om verder te oefenen en u eigen liedjes te maken.

U heeft de cursus nu afgerond. U kunt hierboven het certificaat downloaden als bewijs van deelname aan deze cursus. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer