Duur 04:40
Gepubliceerd op 23 maart 2016

Deel 9: Stapeltaart

In deel 9 laat Petra zien hoe u taarten kunt stapelen, om een mooie stapeltaart te krijgen. Als u taarten van verschillend formaat op elkaar zet, krijgt u een echte stapeltaart. Dat is heus niet alleen weggelegd voor de professionele banketbakker. Ook in uw eigen keuken kunt u dat met de tips van Petra voor elkaar krijgen!

Benodigdheden:

  • 3 beklede taarten in verschillende formaten, bijvoorbeeld: 28 cm, 22 cm en 18 cm.
  • Taartkartonnetjes in het formaat van de taart
  • Botercrème of slagroom
  • Rietjes
  • Schaar

Werkwijze:

Smeer de taartkartonnen in met een beetje slagroom en zet de taarten erop. Steek ongeveer 5 rietjes in het midden van de onderste taart, op een afstand van ongeveer 5 cm. van elkaar. Knip de rietjes af op gelijke hoogte van de taart. De rietjes ondersteunen de tweede taart. Zet die er voorzichtig bovenop en druk een beetje aan. Steek hier weer een paar rietjes in, knip af en zet de bovenste taart erop.

U heeft zelf een stapeltaart gemaakt. Uw zelfgemaakte stapeltaart is een feit! Nu kunt beginnen aan het opleuken van de taart: een overdadige versiering van marsepein, suikerparels, rozen en zelfs bladgoud! Hoe u dat kunt doen wordt in deel 10 uitgelegd. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer