Duur 03:25
Gepubliceerd op 23 maart 2016

Deel 2: Vullen en afsmeren

In deel 2 laat Petra zien hoe u een taart kunt vullen en hoe u de buitenkant kunt besmeren.

U kunt een biscuittaart op veel manieren vullen. Petra laat zien hoe u een vulling maakt van slagroom en vers fruit. De slagroom smeert u ook op de buitenkant van de taart, om zo de marsepein goed vast te zetten.

Ideeën voor lekkere vullingen:

  • Jam of confituur
  • Vers fruit
  • Slagroom met slagroomversteviger
  • Banketbakkersroom
  • Bavarois
  • Chocoladeganache

Zorg ervoor dat uw taartvulling niet te dun is, anders loopt het misschien uit de taart. Daarom moet u slagroom altijd verstevigen met een zakje slagroomversteviger. Als u banketbakkersroom of bavarois maakt, gebruik dan wat minder water of melk.

Het vullen van de taart:

  1. Snijd de taart 2 keer horizontaal door met een groot kartelmes of taartzaag. Zo krijgt u 3 lagen. Leg de lagen weer op elkaar, zodat ze niet uitdrogen.
  2. Leg een dun karton met de witte kant naar boven onder de taart.
  3. Nu gaat u de taart vullen. Smeer met een spatel of paletmes een dunne laag jam van ongeveer 1 mm dikte op de onderste laag. Hier bovenop smeert u geklopte slagroom, verstevigd met slagroomversteviger. Een dikke laag van ongeveer een halve centimeter. Hier kunt u eventueel vruchten in drukken met een tussenruimte van een paar centimeter. Leg op deze eerste laag vulling tegelijkertijd de 2 andere lagen. Dat voorkomt breken. Pak dan de bovenste laag er weer af en herhaal het vullen.

Tip:

Is de bovenkant van uw taart niet helemaal plat geworden? Verwissel dan de bovenste en de middelste laag van de taart. Dan zit de bolle laag in het midden in plaats van bovenop en is uw bovenkant mooi strak.

Afsmeren:

Voor het afsmeren van uw taart kunt u zowel slagroom als botercrème gebruiken. Wilt u uw taart met fondant bekleden? Gebruik dan botercrème, want anders smelt de fondant. Smeer de bovenkant en de zijkanten in met een dunne laag. Een paletmes werkt hierbij het handigst. Zo werkt u eventuele kiertjes weg en blijft de marsepein of fondant straks goed plakken.

De gevulde en afgesmeerde biscuittaart is nu klaar om versierd te worden.  Hoe het bekleden van een taart werkt legt Petra in deel 3 uit. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer