Duur 02:45
Gepubliceerd op 23 maart 2016

Deel 1: Basistaart

In deel 1 laat Petra zien hoe u een biscuitaart bakt, dit is een basistaart.

Elke versierde taart begint met het bakken van een goede basistaart. Omdat u hem gaat bekleden met marsepein is het belangrijk om de taart zelf niet te zwaar te maken. Daarom bakken we een biscuittaart. Dit is een taart zonder boter,  maar met eieren, hierdoor wordt hij lekker luchtig. In deze video laat Petra Achtien zien hoe u een biscuittaart bakt. Hieronder kunt u de bereidingswijze en ingrediënten nog eens nalezen.

Werkwijze:

Het recept van Petra is voor een taart van 24 cm doorsnee. U kunt hiervoor een springvorm of bakpan gebruiken. Controleer eerst of uw bakvorm waterdicht is door er wat water in te gieten. Dan weet u zeker dat het beslag er straks niet uitloopt. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Vet de bakvorm daarna in met boter en bestuif hem met bloem. Of gebruik bakspray om de vorm in te vetten. Zo blijft de taart na het bakken niet aan de bakvorm kleven.

Ingrediënten:

Voor 1 biscuittaart van 24 cm doorsnee heeft u nodig:

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram bloem
  • 25 gram maïzena
  • Snuf zout

In plaats van de droge ingrediënten suiker, bloem en maïzena kunt u ook kant-en-klare biscuitmix gebruiken.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C. Verwarm de eieren in de magnetron of au-bain-Marie tot ongeveer 30°C. Giet de eieren in de beslagkom. Doe de suiker en vanillesuiker erbij en mix het ongeveer 10 minuten tot het een lichtgele en schuimige massa is.

Zeef de bloem en voeg dit toe aan het schuimige mengsel. Doe hetzelfde met de maïzena en het zout en schep alles voorzichtig met een spatel door het mengsel. Schenk het beslag in de bakvorm. Bak de biscuittaart in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven goudbruin. Controleer of de biscuit na 35 minuten gaar is door er een breinaald of satéprikker in te steken. Wanneer deze er weer droog uitkomt, is de biscuitcake gaar.

Als de biscuittaart goed is afgekoeld, kunt u hem gaan vullen en afsmeren. Daarover leert u meer in deel 2. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer