Duur 04:15
Gepubliceerd op 23 maart 2016

Deel 3: Bekleden van de taart

In deel 3 laat Petra zien hoe u uw taart kunt bekleden met en laag gekleurd marsepein.

Over de gevulde basistaart komt een laag gekleurd marsepein. Daarna kunt u de taart verder decoreren. Voor een taart van 24 cm doorsnee heeft u ongeveer 500 gram marsepein nodig. Marsepein is in tientallen kleuren te koop. Maar u kunt blanke marsepein ook heel goed zelf kleuren. Hiervoor heeft u wat voedingskleurstof en wegwerphandschoenen nodig.

Werkwijze:

Begin met het soepel kneden van de marsepein. Maak een kuiltje en druppel daar wat voedingskleurstof in. U kunt hier het best een gel voor gebruiken. Kleurstoffen uit de toko zijn te dun om marsepein te kleuren. Kneed de marsepein goed door totdat het egaal gekleurd is. Maak er daarna een bal van.

Bestrooi uw werkblad en deegroller met wat poedersuiker. Rol de marsepein uit tot een ronde lap van ongeveer 2 mm dik. Draai de marsepein regelmatig een kwartslag om te voorkomen dat het aan uw werkblad blijft plakken.

Til nu de marsepein op door uw handen met gestrekte vingers onder de lap te steken. Drapeer de marsepein over de taart. U ziet dat er plooien ontstaan. Die gaan we wegwerken. Wrijf de marsepein in ronddraaiende bewegingen vanaf de binnenkant naar de buitenkant in ronddraaiende bewegingen vast. Werk de zijkanten netjes af zodat alle plooien zijn verdwenen. Maak daarvoor een kommetje van uw hand en strijk over de eerste centimeter van de rand. Uw andere hand ondersteunt daarbij de hangende laag. Langzaam beweegt uw al wrijvend naar beneden totdat alles vastzit. Het randje marsepein dat over blijft snijdt u met een klein mesje voorzichtig af. Daarvoor houdt u het mesje in een hoek van 45°.

Er zit nu een mooie, strakke laag marsepein over de taart. Nu is het aan uw eigen fantasie om er een prachtig kunstwerk van te maken. In deel 4 geeft Petra alvast het goede voorbeeld met decoraties van marsepein en suikerbloemetjes. Klik hier als u terug wilt naar de het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer