Duur 03:15
Gepubliceerd op 17 maart 2016

Deel 1: Wat is stamboomonderzoek?

In deel 1 legt Vincent Robijn uit dat het belangrijk is om van tevoren te bedenken waarom u een stamboomonderzoek wilt doen.

Iedereen heeft voorouders, dus iedereen kan onderzoek doen naar zijn of haar voorouders. Het is natuurlijk leuk om te ontdekken waar u vandaan komt. Misschien was uw familie wel van adel?

Waarom stamboomonderzoek?

Bedenk van tevoren waarom u stamboomonderzoek wilt doen. Zo zorgt u ervoor dat u vanaf het begin van uw onderzoek al noteert wat voor u van belang is. Bovendien voorkomt u dat u verdwaalt in alle informatie die voor uw onderzoek niet van belang is.

Mogelijke redenen om onderzoek te doen naar uw stamboom:

 • Erachter komen of u een familiewapen heeft
 • Ontdekken of een van uw voorouders op het criminele pad is gekomen
 • Misschien zit er een erfelijke ziekte in de familie waar u meer over wilt weten
 • U wilt weten waar uw creatieve talent vandaan kom

U heeft nu nagedacht over wat voor u de reden is om stamboomonderzoek te doen. In deel 2 worden de verschillende soorten stamboomonderzoeken aan u uitgelegd. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus stamboomonderzoek.

Geef een antwoord

Reacties (2)

  AVE55 says:

  de cursus speelt niet af

   MAX Vandaag says:

   Beste AVE55, bedankt voor uw reactie. We hebben de betreffende video gecheckt en die is technisch in orde en speelt bij ons wel af. Kijkt u wellicht via de browser Internet Explorer? Deze browser is helaas niet langer optimaal voor het bekijken van websites. Met nieuwere browsers als Chrome, Firefox of Edge kunt u de video waarschijnlijk wel gewoon bekijken.

Bekijk ook

Meer