Duur 01:55
Gepubliceerd op 24 maart 2016

Deel 10: Geld en relatie

Over geld wordt veel geruzied. Veel mensen vinden het een lastig onderwerp om te bespreken met hun partner. Toch kunnen afspraken over de financiën binnen een relatie irritaties of problemen voorkomen. Hoe maakt u afspraken over gezamenlijke geldzaken?

Verdeling

Kies een geschikt moment om de financiële zaken samen door te nemen. Bespreek wie wat betaalt in het huishouden: hoe verdeelt u de kosten? Spreek ook een bedrag af dat ieder vrij kan besteden. Hierover hoeft u geen verantwoording af te leggen naar elkaar. Bereken dit bedrag aan de hand van uw gemiddelde maandbegroting (deel 3).

Afspraken

Bent u thuis niet degene die de administratie doet? Neem dan eens in de twee maanden samen met uw partner de administratie door. U bent er immers beiden verantwoordelijk voor. Stel samen doelen en prioriteiten. Wat zijn uw doelen op korte en lange termijn? Wat kosten die doelen en op welke termijn zijn ze te bereiken? Kunnen uw doelen samengaan met die van uw partner?

U heeft de cursus nu afgerond. Als u wilt kunt u nu een certificaat downloaden als bewijs van deelname aan deze cursus. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer