Deel 7: Aardappelsoep met selderij

Omroep: MAX

Duur: 0:04:40

Uitzending: vr 8 apr 2016 00:00

Deel 7: Aardappelsoep met selderij

Pinda’s, pistachenootjes en chips zijn allemaal gemaakt van natuurlijke producten. Vaak zit er veel zout in, wat het weer minder gezond maakt. In dit deel gaat u leren hoe u zelf chips maakt. Doe er alleen in plaats van zout, peper op. Dat is ook erg lekker en gezonder.

Benodigdheden:

  • snijplank
  • pan
  • staafmixer

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 4 grote aardappelen
  • 750 ml bouillon
  • 3 takjes bladselderij
  • 100 gram spek
  • 3 uien
  • 1 knolselderij
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 preien
  • half stokbrood
  • olie om te frituren
  • zout en peper naar eigen smaak

Bereidingswijze:

  1. Warm de oven voor op 180°C. Verhit de olie om te frituren en snijd 1 aardappel met schil in dunne schijfjes.
  2. Schil 3 aardappelen en de knolselderij en snijd ze in stukken, snijd ook de prei in halve ringen en de uien in stukken.
  3. Bak de spekjes aan in de pan, doe dan de gesneden ingrediënten erbij en bak dit 2 minuten. Voeg dan de bouillon erbij en laat het geheel 20 minuten pruttelen.
  4. Snijd het stokbrood in plakken, besprenkel ze met wat olijfolie, strooi hier grof zeezout overheen en fijngemalen peper, bak ze voor 8 minuten af in een voorverwarmde oven van 180°C.
  5. Is de ‘frituurpan’ klaar? Dan kunt u de aardappelschijfjes er voorzichtig in leggen. Wacht tot de aardappel niet meer bruist, dan is het vocht uit de aardappel en zijn ze klaar om op een bord met keukenpapier gelegd te worden.
  6. Als de aardappelen en groenten gaar zijn, maakt u er met een staafmixer een gladde soep van, eventueel kunt u het nog door een zeef halen.
  7. Doe de bladselderij en olijfolie in een hoge maatbeker en maak er een kruidenolie van met de staafmixer.
  8. Doe de soep in de borden, druppel de kruidenolie in de soep en garneer af met een paar blaadjes bladselderij.

Nu weet u hoe u aardappel in de vorm van soep kunt eten. Een grote verassing om bij mensen voor te schotelen. Varieer eens met de kruiden bij de kruidenolie. Zo kunt u de bladselderij vervangen door wat basilicum of een kruid dat u erg lekker vindt.

In deel 8 maakt Pim een Argentijnse koninginnensoep. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie