Deel 2: Snelle appeltaart

Omroep: MAX

Duur: 0:04:35

Uitzending: vr 8 apr 2016 00:00

Deel 2: Snelle appeltaart

Appeltaart hoort naast kwarktaart, aardbeientaart, chocoladetaart en slagroomtaart bij de top 5 van meest gegeten taarten in Nederland. Op verjaardagen, diplomafeestjes of als er iets anders te vieren valt, wordt er vaak een appeltaart gemaakt en gegeten. Deze taart is makkelijk te maken, snel klaar en niet te vergeten, overheerlijk!

Benodigdheden:

  • 4 ovenschaaltjes
  • wok

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 4 Elstar appels
  • 20 gram boter
  • 50 gram bruine suiker
  • 50 gram poedersuiker
  • 150 ml melk
  • 10 gram kaneel
  • 10 gram vanillesuiker
  • 10 gram custard
  • 30 gram rozijnen
  • 100 ml slagroom
  • zout en peper naar eigen smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 225°C. Leg de bladerdeegplakken over de met boter besmeerde en met bloem bestoven vormpjes en bak ze 12 minuten af. Laat het na die 12 minuten afkoelen.
  2. Snijd de appels in kleine stukjes. Meng de stukjes appel met de rozijnen en de kaneel. Bak de appelstukjes in hete boter in de wok. Voeg ook de bruine suiker en de vanillesuiker toe.
  3. Doe de custard bij de melk en roer los. Voeg dit toe aan de gebakken appelstukjes en zet het vuur lager.
  4. Haal de bladerdeegbakjes van de vormpjes af. Draai de vormpjes om en vul ze met het gebakken appel mengsel.
  5. Klop de slagroom op met suiker. Garneer de appelgebakjes met de slagroom en poedersuiker.

Kaneel

Kaneel is een specerij dat u vaak tegenkomt in de keuken. Wist u dat kaneel bestaat uit de binnenkant van de scheuten van een kaneelboom? De bomen groeien voornamelijk in Azië, dat komt door het tropische klimaat.

Bloem

Als u het bladerdeeg over de met olie besmeerde vormpjes legt, kunt u over de olie altijd nog wat extra bloem strooien. Daardoor kunt u het bladerdeeg wanneer het uit de oven komt er weer soepeler af halen.

Nu weet u hoe u een heerlijke taart te maken. Of het nou voor een verjaardag is of voor kerst: een appeltaart in maar 15 minuten! Wie kan dat nou zeggen? In deel 3 maakt Pim een hutspotsalade met kalpstukcrispy’s. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie