Duur 01:59
Gepubliceerd op 20 mei 2016

Deel 8: Kansen

Internet is een enorme bron van informatie. Maar u kunt er zelf ook producent worden. Voor kinderen biedt dat heel veel interessante mogelijkheden.

Informatie zoeken

Internet is een onmisbare tool bij het maken van huiswerk en schoolopdrachten. Natuurlijk is niet alle informatie even betrouwbaar, maar op de sites hiernaast kunnen kinderen goede en betrouwbare informatie en filmpjes vinden voor school. Ze leren wat goede zoektermen zijn, wat betrouwbare bronnen zijn en hoe u informatie controleert.

Een eigen game of app maken

Er zijn verschillende tools om uw eigen apps of games te maken. Dit is een hele creatieve en leerzame manier om zelf iets te creëren met behulp van internet. Programmeren wordt zelfs gezien als een belangrijke vaardigheid voor de kinderen van de toekomst.

Filmpjes maken

Vroeger was het maken van filmpjes voorbehouden aan televisieprogramma’s, tegenwoordig kan iedereen met zijn camera of mobieltje zelf filmpjes maken en uploaden naar Youtube. Kinderen zijn geen consumenten meer, maar prosumers, producenten en consumenten tegelijk.

Een blog beginnen

Als u veel weet over een bepaald onderwerp kunt u daar een blog over beginnen om anderen te inspireren. Op die manier kunt u interesses delen, contact leggen met anderen en bent u creatief bezig.

Als uw (klein)kind het leuk vindt om te programmeren, te filmen of te bloggen kunt u kijken of er bij u in de buurt cursussen worden gegeven over dit onderwerp. In deel 9 legt Anja uit dat internet een verslaving kan worden. Zij geeft tips hoe u er voor kunt zorgen dat het media gebruik van uw (klein)kind binnen de perken kan blijven. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer