Deel 7: Internet en seks

Omroep: MAX

Duur: 0:02:21

Uitzending: vr 20 mei 2016 00:00

Deel 7: Internet en seks

Internet staat vol met seks. De kans is dus groot dat uw (klein)kind wel eens iets tegenkomt wat niet voor zijn ogen bedoeld is. Het is dus belangrijk om dit onderwerp bespreekbaar te maken in het gezin. Grijp kleine, alledaagse gebeurtenissen aan om het hierover te hebben.

Sexting

Kinderen krijgen naarmate ze ouder worden meer interesse in seks. Ook online houden ze zich hiermee bezig, bijvoorbeeld met sexting. Ze sturen dan seksueel getinte berichtjes of foto’s naar elkaar via hun telefoon. Het gevaar daarvan is dat het fragment op internet gaat zwerven. Iets wat hij/zij verstuurt is immers niet meer binnen zijn/haar eigen beheer. Zorg dat uw (klein)kind dat weet.

Grooming

Kinderlokken gebeurt ook digitaal. Iemand doet zich op social media of de chat voor als een leeftijdsgenoot en probeert zo contact te maken met uw (klein)kind. Het doel van de groomer is om uw (klein)kind te verleiden tot seks, of zich voor de webcam uit te kleden. Dit materiaal kan hij/zij gebruiken om hem/haar te chanteren als hij/zij niet meer wil of het aan iemand dreigt te vertellen. Het is dus belangrijk om alert te zijn en om met uw (klein)kinderen te praten over dingen die ze meemaken op internet.

Seks en internet zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. U kunt een pornofilter installeren om te voorkomen dat uw (klein)kind met ongewenst beeldmateriaal in aanraking komt. Maar zorg ook dat u uw (klein)kinderen wapent tegen de gevaren van sexting en grooming. Voor seks op internet geldt net als in het echt: doe het veilig.

In deel 8 laat Anja zien dat internet een bron van informatie is. Het kan daarnaast ook kansen bieden voor de toekomst van uw kind. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Reactie

  1. Mia1989 says:

    Je kan je niet voorstellen hoeveel grooming er is. Echt veel te veel. Het is gewoon zorgwekkend. Er zou een knop moeten komen op elke website waar je verdachte listings of handelingen kan rapporteren. Dit gebeurt al bv. op presspink.com. Ze zouden het moeten verplichten voor de veiligheid van onze kinderen.