Duur 01:45
Gepubliceerd op 11 april 2016

Deel 8: Activiteiten

Wandelen met de hond is één ding, maar sommige honden hebben meer uitdaging nodig. Wat kunt u nog meer doen dan alleen wandelen? Hoe geeft u uw hond een passende uitdaging? In deze stap laat Mike van Dam van Care4dogs zien wat zijn hond Koos heeft geleerd.

Bij een club

U kunt u aansluiten bij een vereniging voor hondensport. Er zijn verschillende trainingen zoals behendigheid, flyball of jachthondentraining. Ook speurwerk is voor honden een leuke uitdaging. Op de video ziet u een eenvoudig speur- en zoekspel dat u goed thuis kunt doen, maar op speurtraining kun u uw hond ook leren om een echt spoor te volgen dat u zelf uitzet.

Thuis

Ook thuis kunt u met uw hond activiteiten ondernemen: een zoekspel kost een hond denkwerk wat heel vermoeiend is. Voor een hond die niet lang kan lopen, is bijvoorbeeld brokjes speuren in huis of in de tuin heel geschikt.

Op internet zijn veel meer spellen te vinden als u zoekt op ‘denkspellen hond’ of ‘brain games dogs’.

Leuke inspanning aanbieden is noodzakelijk, maar ook een goede verzorging en het in de gaten houden van de gezondheid zijn taken voor u als verzorger. Dit komt aan bod in deel 9. Klik hier als u terug wilt naar overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer