Duur 03:40
Gepubliceerd op 25 april 2016

Deel 7: Eten en drinken

Vlak na het eten heeft uw maag energie nodig om uw voedsel te verteren. Dat is dus geen geschikt moment om te gaan sporten. Maar wanneer gaat u wel? En waar moet u wat betreft eten en drinken als beginnend hardloper op letten?

Tijdstip

Hardlopen kunt u op alle momenten van de dag. Plan dus een tijdstip dat u goed uitkomt.

Eten

Tijdens het hardlopen hebben uw spieren energie nodig. Energie haalt u uit uw voedsel. Dat voedsel moet wel eerst verteerd zijn, voor uw lichaam het kan gebruiken.
Om prettig hard te kunnen lopen, is het niet verstandig om kort voor uw hardlooptraining te eten. Eet ongeveer 2 à 3 uur van tevoren een niet te zware maaltijd.

Drinken

Door te zweten en uit te ademen, verliest uw lichaam vocht. Zorg dat u vóór het lopen tussen de 250 en 500 ml water drinkt. Voor beginnende lopers, die minder dan een uur hardlopen, is tussendoor drinken nog niet nodig. Bij warm weer verliest u extra veel vocht en zal u meer moeten drinken.

U let op uw eten en drinken en loopt regelmatig. Langzaam opbouwen volgens een schema voorkomt blessures. Maar als u nu toch ergens pijn krijgt? In de volgende video komen de meest voorkomende hardloopblessures aan de orde. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer