Duur 03:20
Gepubliceerd op 25 april 2016

Deel 3: Kleding

Met kleding die lekker zit kunt u lekker lopen. Speciale sportkleding voorkomt dat knellend elastiek, schurende naden en doorweekte oksels u hinderen.

Luchtig

Functionele kleding voert het vocht goed af en zorgt ervoor dat u makkelijk kunt bewegen. Hardloopkleding wordt gemaakt van synthetisch materiaal. Dit materiaal is vochtregulerend: het voert transpiratievocht af en heeft een isolerende werking.

Dikke kleding of te veel kleding kan leiden tot oververhitting. Is het kouder buiten, trek dan dunne laagjes kleding over elkaar aan: hemd, shirt en jack. De meeste warmte verliest u via uw hoofd: draag ’s winters een muts!

Sportbeha

Vrouwen moeten hun borsten goed ondersteunen tijdens het rennen. Met een sportbeha pakt u uw borsten stevig in en zullen ze minder meedeinen tijdens het lopen. Dat loopt prettiger en het is beter voor uw bindweefsel. Ook het materiaal van de beha moet het vocht goed kunnen afvoeren. Knellende bandjes en schurende randjes tijdens het rennen zijn vervelend: laat u adviseren en ga passen!

Sportbeha’s zijn te koop in vier verschillende ‘impactlevels’ oftewel niveaus van ondersteuning. Hoe groter de cupmaat en belasting, des te hoger het impactlevel van de beha moet zijn.

En nu van start! Maar niet te snel. Langzaam opbouwen met een schema voorkomt blessures en zorgt ervoor dat u het hardlopen volhoudt. In deel 4 zal de warming-up aan bod komen. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer