Duur 01:59
Gepubliceerd op 19 mei 2016

Deel 7: Letters uitsteken

Het is superleuk als de naam van de jarige Job of Jet op uw zelfgemaakte cupcakes prijkt! U kunt de letters natuurlijk zelf uitsnijden, maar om dit wat makkelijker te maken, zijn er zogenaamde funky tappits. Hiermee steekt u heel makkelijk letters uit marsepein of fondant, als u tenminste een paar trucjes kent.

Benodigdheden:

  • Marsepein of fondant
  • Funky tappits
  • Poedersuiker
  • Eetbare lijm, glazuur of water

Werkwijze:

Kneed de marsepein soepel en rol uit tot lange lap van 2 mm dik.

Leg de lap in de lengte voor u. Bestuif de gewenste letters op de funky tappits met wat poedersuiker. Leg de funky tappit dwars over uw uitgerolde lapje marsepein en druk de gewenste letter in de marsepein. Druk goed aan en til op.

Als de letter in de funky tappit blijft steken kunt u wat friemelen om hem eruit te krijgen, maar dan loopt u het risico dat u de letter kapot maakt. In plaats daarvan kunt u beter even met de funky tappit op de rand van uw aanrecht slaan. De letter valt er dan zo uit.

Gebruik een kwastje en een beetje eetbare lijm, glazuur of water om de letters op de cupcakes te bevestigen.

Met uitgestoken letters kunt u de cupcakes heel persoonlijk maken. Versier ze met glitters of parels om ze helemaal feestelijk te maken. In deel 8 kijken we naar een andere decoratiechniek, namelijk het spuiten van mooie toefjes van botercrème. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer