Duur 01:56
Gepubliceerd op 19 mei 2016

Deel 4: Botercrème maken

Botercrème is onmisbaar bij het maken van cupcakes. U kunt er prachtige toefjes mee spuiten, maar het is ook een handig plakmiddel voor het bevestigen van versieringen van marsepein en fondant. Er zijn ook botercrèmemixen verkrijgbaar, maar de basis bestaat altijd uit ongezouten roomboter en poedersuiker.

Ingrediënten:

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels warm water
  • Eventueel enkele druppels kleurstof

Benodigdheden:

  • Beslagkom
  • Mixer of keukenmachine
  • Rubberen spatel
  • Paletmes

Werkwijze:

Zorg dat de boter goed zacht is. Zet de boter eventueel 15 seconden in de magnetron maar pas op dat het niet vloeibaar wordt. Doe de boter in een beslagkom en zeef de poedersuiker erboven. Mix de boter en de poedersuiker door elkaar tot het licht en romig is. Tegen het stuiven van de poedersuiker kunt u eventueel een speciaal spatdeksel gebruiken, te koop bij de bakwinkel.

Breng de botercrème met een paletmes aan op de cupcake. Strijk het uit tot een dunne en egale laag waar de fondant straks goed op blijft plakken.

U weet nu hoe u cupcakes kunt voorzien van een lekker laagje botercrème. In deel 5 gaat u beginnen aan het leukste gedeelte: het versieren van cupcakes met fondant. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer