Duur 03:21
Gepubliceerd op 19 mei 2016

Deel 8: Toefjes spuiten

Een mooie toef maakt een cupcake helemaal af. Er zijn talloze manieren om toefjes te spuiten, maar in deze stap laten we u er vier zien.

Benodigdheden:

  • Botercrème of andere topping naar wens
  • Kleurstof naar wens
  • Spuitzakken
  • Spuitmondje dichte ster
  • Spuitmondje glad
  • Spuitmondje drop flower
  • Duospuitzak
  • Glitters en suikerparels om te versieren

Werkwijze:

Schep de botercrème in de spuitzak met de gewenste spuitmond. Draai de zak goed dicht. Houd de zak vast met uw rechterhand aan de achterkant en uw linkerhand bij de onderkant. Hiermee stuurt u de zak.

De klassieke swirl

Voor de klassieke swirl gebruikt u het spuitmondje met een dichte ster. Begin aan de buitenkant van de cupcake. Druk de vulling er met gelijkmatige druk uit en draai een rondje. Blijf druk zetten en beweeg de spuitmond wat meer richting het midden. Als u boven bent stopt u met druk zetten en duwt u de spuitmond iets naar beneden in de toef en dan snel weer omhoog.

De roos

Voor een swirl in de vorm van een roos gebruikt u de spuitmond drop flower. Hou de spuitzak recht boven de cupcake. Begin in het midden. Spuit een beetje vulling op de cupcake en maak er dan meteen een rondje omheen. Draai door tot de hele cupcake is bedekt. Stop met het druk zetten en trek de spuitzak voorzichtig weg.

De gladde swirl

Voor de gladde swirl gebruikt u het spuitmondje met een gladde mond. Verder gaat u te werk zoals bij de klassieke swirl. Begin aan de buitenkant van de cupcake. Druk de vulling er met gelijkmatige druk uit en draai een rondje. Blijf druk zetten en beweeg de spuitmond wat meer richting het midden. Als u boven bent stopt u met druk zetten en duwt u de spuitmond iets naar beneden in de toef en dan snel weer omhoog.

De duo-swirl

Een toef in twee kleuren geeft een mooi effect. Hier zijn speciale duospuitzakken voor, te koop in de bakwinkel en op internet. Vul de twee compartimenten in de spuitzak met verschillende kleuren botercrème. Zet de zak vervolgens over in een gewone spuitzak met de gewenste spuitmond.

U weet nu hoe u de cupcakes kunt voorzien van verschillende soorten toefjes. Gebruik glitters, parels, suikerfiguurtjes en vooral uw fantasie om ze naar smaak af te decoreren. In deel 9 kijken we naar een andere decoratietechniek: eiwitglazuur. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer