Deel 9: Doe het zelf

Omroep: MAX

Duur: 0:04:50

Uitzending: ma 4 apr 2016 00:00

Deel 9: Doe het zelf

Wie schrijft wil gelezen worden. Dat hoeft niet gelijk een boek of literair tijdschrift te zijn; begin gewoon met een gezellig blog of stukjes op Facebook.

Weblog

Er zijn allerlei sites waarop u uw eigen blog kunt beginnen. U kunt natuurlijk over uw dagelijkse beslommeringen schrijven. Als u uw stukjes interessant wilt maken voor een breed publiek kan het slim zijn een specifiek onderwerp te kiezen waar u veel vanaf weet.

Facebook

Veel mensen gebruiken Facebook als dagboek – prima. Maar bent u serieus over schrijven? Zorg dan dat wat u op Facebook zet, goed geschreven is. Schrijf uw updates in een tekstverwerkingsprogramma, schaaf de tekst net zo lang bij tot u echt tevreden bent en zet hem daarna pas online. Duimpje!

Thuisopdracht

Schrijf een Facebookupdate waarin 1 verzonnen element zit. Daag uw vrienden uit om de onwaarheid te vinden.

In deel 10 vertelt Michel wat u kunt doen als u in de afrondende fase zit van het schrijven van een verhaal. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Loizza says:

    Facebook update.
    Vanmiddag bij mijn moeder op bezoek geweest. Sinds mijn vader overleden is, elf jaar geleden, doe ik dat elke zondag. Zondagen zijn het moeilijkst om door te komen voor mijn moeder, zegt ze; het gemis, de eenzaamheid, de stilte. Als ik bij haar ben drinken we thee, spelen een spelletje rummicub en besluiten met een glaasje port. Dan wordt mijn moeder opgehaald voor het avondeten en heb ik mijn plicht weer gedaan. Dat klinkt heel naar en dat is het ook, dat gevoel, maar helaas is het wel zo. Ik ben bijna iedere dag bij mijn moeder omdat ze van alles mankeert en mij dan nodig heeft. En dat vind ik behoorlijk zwaar. Gelukkig heb ik goed contact met mijn zoon in Canada. De vrolijke mailwisseling en regelmatige skype gesprekken houden me op de been.

  2. Bertasdottir says:

    Facebookpagina
    Vandaag diverse schrijfoefeningen gedaan en aantekeningen gemaakt. Naast het schrijven zoek ik allerlei feiten op in onder andere Wikipedia. Ook speur ik het internet af naar foto’s en afbeeldingen die verband houden met mijn verhaal. Het is leuk omlijn fantasie te gebruiken in mijn verhalen. Volgend jaar komen mijn verhalen uit.