Appelroosjes Rosa van Lima van Cas Wolters

Ingrediënten:

  • 1 grote rol bladerdeeg
  • 4 rode, jonagold appels
  • 3 eetlepels sinaasappel jam
  • 1 eetlepel citroensap
  • Poedersuiker
  • Kaneelsuiker
  • Bloem om te bestuiven

Benodigde materialen:

  • Steelpan
  • Mes en snijplank
  • Muffin bakvorm
  • Kwast

Bereidingswijze:

Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Snijd de appels doormidden, haal het steeltje en het klokhuis eruit. Snij met een mes hele dunne plakjes. Leg de appelschijfjes in een pannetje met warm water en citroensap om verkleuring tegen te gaan. Laat het kort koken en giet het water af. Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 200 graden Celsius.

Leg vervolgens het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad. Snijd er met een pizzames 12 stroken uit. Verdun de jam met wat water. Strijk dit met een kwastje over de plakjes bladerdeeg en leg hier vervolgens dakpansgewijs de stukjes appel op. Let op! De gebogen kant moet uitsteken om het roosjes-effect te krijgen. Bestrooi de appelplakjes met kaneelsuiker en rol ze voorzichtig op. Druk op het einde goed, zodat de roosjes stevig dichtzitten.

Leg de roosjes in een muffinvorm en bak ze ongeveer 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Na het bakken met poedersuiker bestrooien.

(Bron: Cas Wolters)

Geef een reactie