Van onschatbare waarde

Informatief

Verkopers van bijzondere en waardevolle spullen krijgen de kans om hun object te verkopen aan één van de vier experts.

Vanaf woensdag 26 augustus 2020
20.35 uur, NPO 1
(6 afleveringen)

Wo 26 augustus 2020 20:40 NPO 1 46 min

Keramieken vaas van Theo Colenbrander

Willemien erfde jaren geleden een keramieken vaas van Theo Colenbrander en Sjako probeert een bronzen beeld van Willem van Oranje te paard te verkopen. Lukt het ze om hun bijzondere spullen te verhandelen aan 1 van de 4 experts?

Willemien erfde jaren geleden een keramieken vaas van Theo Colenbrander, van haar ouders. Haar moeder heeft de vaas op haar beurt geërfd van professor Ter Veen, een bekende geograaf uit Amsterdam. Haar moeder woonde vroeger bij hem in huis en was altijd onder de indruk van de vaas. Na zijn overlijden in de jaren '70 heeft de moeder van Willemien de vaas van Ter Veen gekregen.

Sjako is een verwoed verzamelaar van bronzen beelden en probeert een bijzonder exemplaar te verkopen aan één van de Van onschatbare waarde-experts. Sjako heeft er inmiddels zo veel dat ze tot in de badkamer zijn uitgestald. De schoonmaakster heeft er een hele klus aan. Maar er moeten er nu echt een paar weg. Hij hoopt een beeld van Willem van Oranje te paard - een kleine versie van het metershoge beeld op het Noordeinde in Den Haag - te verkopen.

Gaat het ze lukken om hun bijzondere spullen te verhandelen aan 1 van de 4 experts?