Van onschatbare waarde

Informatief

Verkopers van bijzondere en waardevolle spullen krijgen de kans om hun object te verkopen aan één van de vier experts.

Vanaf woensdag 26 augustus 2020
20.35 uur, NPO 1
(6 afleveringen)

Wo 9 september 2020 20:35 NPO 1 46 min

Bronzen aapje van kunstenaar Jan Altorf

Andreas heeft een miniatuurversie van Circus Sarrasani, meneer Boddaert wil een bronzen aapje verkopen, Pauline heeft een portret gemaakt door de schilder Wim Hofker en Michel wil zijn fles hele dure whisky slijten.

De vader van verkoper Andreas bouwde tijdens - en na - WOII aan een miniatuurversie van Circus Sarrasani. Nu Andreas op leeftijd is, zoekt hij iemand die het levensproject van zijn vader van hem wil overnemen.

Meneer Boddaert heeft een bijzonder designstuk: een bronzen aapje van de Nederlandse kunstenaar Jan Altorf. De experts zijn ervan onder indruk.

Verkoper Pauline kreeg een portret van de sjieke oma van haar overleden vrouw. Het portret is geschilderd door Wim Hofker, een Nederlandse schilder die vooral bekend is om zijn Balinese landschappen en danseressen. Die schilderijen brengen tienduizenden euro's op, maar hoe zit het met zo'n portret?

Michel heeft geïnvesteerd in een fles whisky, uit het duurste vat dat ooit is verkocht. Hij gokt dat in ieder geval één van de experts zijn passie voor de drank deelt. Lukt het hem zijn fles te verkopen?