De Voetbalplaatjes van Klaas de Boer

Als Klaas de Boer samen met zijn familie in 1956 in Amerika aankomt is zijn teleurstelling groot. Er wordt niet gevoetbald. Gelukkig wordt er een jaar later een speciaal team met kinderen van emigranten opgericht, de Holland Hotspurs.

Voetbal

Voetbal is voor Klaas de springplank voor de rest van zijn leven. Via zijn studie aan de universiteit krijgt hij de kans om in de Amerikaanse voetbalcompetitie te spelen. In 1972 speelt zijn team The Astros zelfs tegen het Braziliaanse voetbalteam van de legendarische speler Pele. “Helaas verloren de wedstrijd met 6-1 maar ik heb wel tegen dé voetballegende van de wereld gespeeld.” Later is de Boer in Amerika als voetbaltrainer aan de slag gegaan. In 1977 werd hij in Amerika zelfs gekozen tot voetbaltrainer van het jaar.

Foto 1: Klaas in actie bij de Boston Astros.
Foto 2: Teamfoto van de Holland Hotspurs. Klaas is de tweede van rechts. Het team bestaat uit 9 nationaliteiten, allemaal kinderen van emigranten.
Foto 3: “Welke voetballer uit Nederland kan zeggen dat hij tegen Pele heeft gespeeld.”
Foto 4: Het voetbalteam van Cleveland State University in het Maracana Stadium in Brazilië. Klaas de Boer is trainer van het team (Staand tweede van links).
Foto 5: Klaas de boer.
Foto 6: Klaas de Boer als assistent bij de Detroit Express.

Geef een reactie