Tijd voor MAX

Amusement

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Vr 21 december 2018 17:05 NPO 1 41 min
Herhaald op 24 december 2018 NPO 1

Wat zou je doen in je laatste 24 uur?

Te gast: René Froger, Bert van Leeuwen, Jan van Veen, Peter R. de Vries, Lieke Lamb, Robèrt van Beckhoven en Remy Duker.

Zanger René Froger schuift bij ons aan. René is namelijk de hoofdpersoon in het EO-programma De Laatste 24 Uur, waarin hem de vraag wordt voorgelegd hoe hij zou reageren als hij wist dat de laatste 24 uur van zijn leven waren aangebroken. Wie zou hij nog willen spreken, wat zou hij nog willen doen? De kijker maakt mee hoe René deze confronterende vraag beantwoordt en hoe hij vervolgens naar verrassende locaties wordt gebracht waar oude herinneringen weer tot leven komen. René treedt ook op met met het Amsterdamse Zwanenkoor.

Presentator van De Laatste 24 Uur, dat op Tweede Kerstdag wordt uitgezonden, is Bert van Leeuwen en hij is eveneens te gast. Bert is namelijk ook nog druk met een aantal andere programma’s waarover we graag meer willen weten. Naast het nieuwe EO-programma Je geld of mijn leven, waarin we zien hoe patiënten via crowdfunding een voor hen onbetaalbare operatie, therapie of behandeling bij elkaar proberen te krijgen, presenteert hij bijvoorbeeld ook de Nationale Bijbelquiz waarin BN’ers strijden om de titel ‘Bijbelkenner van 2018’. Meer dan genoeg gespreksstof dus.

Ook radio-legende Jan van Veen zit bij ons aan tafel. Zijn iconische avondprogramma Candlelight, al 50 jaar lang hét podium voor amateurpoëzie, heeft vanaf 4 januari een ereplekje op NPO Radio 5. Met zijn kenmerkende, omfloerste stemgeluid weet Jan de gedichten van de luisteraars nog nét dat beetje extra te geven, en de romantische muziek doet de rest. Bij ons alvast een voorproefje.

En de doorbraak in de zaak Nicky Verstappen is één van de belangrijkste nieuwsfeiten uit 2018. Een spectaculaire DNA-match bracht deze zomer nieuwe hoop om een antwoord te krijgen op de vraag hoe 20 jaar geleden de 11-jarige Nicky tijdens een zomerkamp om het leven kwam. Twee dagen voor Kerstmis zendt Omroep MAX de documentaire Een Kaarsje voor Nicky Verstappen uit. Hierin zijn zijn ouders en zus openhartiger dan ooit zijn over het verdriet en het gemis van Nicky. Ook vriend en steunpilaar van de familie Peter R. de Vries heeft een belangrijke rol in de documentaire, in onze studio vertelt hij daarover.

Verder: met trendwatcher Lieke Lamb bespreken we wat 2018 aan nieuwe gadgets heeft gebracht en Robèrt van Beckhoven en Remy Duker staan samen in de keuken.