Tijd voor MAX

Informatief

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Wo 29 november 2017 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 30 november 2017 NPO 1

Wat hebben Herman Koch en Wanda Reisel verzonnen?

Te gast: onder anderen Sarena Solari, Herman Koch en Wanda Reisel.

Schrijfster Wanda Reisel ontmoette bestsellerauteur Herman Koch toen zij vijftien was en hij zeventien. Ze zaten beiden op het Spinoza Lyceum in Amsterdam, vandaar. Het boek Of heb ik het verzonnen geeft een inkijkje in de briefwisseling die hun hechte vriendschap de afgelopen 35 jaar opleverde. We hopen van Wanda en Herman te horen op welke verzinsels ze elkaar inmiddels hebben weten te betrappen.

Verder: identieke tweelingen hebben voor de buitenwereld iets magisch; ze zien er hetzelfde uit, praten op dezelfde manier, en hebben vaak dezelfde voorkeuren. Maar ze zijn niet hetzelfde! Sociaal geograaf Hilda Jeninga werd geboren als helft van een eeneiige tweeling en besloot collega-tweelingen te interviewen. Het resultaat is het boek Identiek en toch uniek waarin te lezen valt hoe tweelingen op zoek gaan naar hun eigen identiteit. Bij ons aan tafel Hilde én de tweeling Iris en Annelies Schouten. Zij kunnen geen dag zonder elkaar.

En in de keuken de winnares van Heel Holland Bakt 2015 Sarena Solari. Ze maakt voor ons cheesecake met stoofperen en glühwein. Ook legt ze uit hoe ze in een stoofpeer twee kleuren krijgt.