Tijd voor MAX

Informatief

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Ma 16 september 2019 17:10 NPO 1 41 min

Markoesa Hamer gaat Sybrand lenen!

Te gast: Erik Scherder, Jan Rietman, Kees Boonman, Janny van der Heijden, Markoesa Hamer en Thijs Adriaans (Theodorus Johannes).

Als je aan Enkhuizen denkt, denk je al snel aan het Zuiderzeemuseum. Hét museum over het Zuiderzeegebied. Op dit moment is de tentoonstelling 'Kleren maken de vrouw' te zien. Filmmaker en modekenner Thijs Adriaans/ Theodorus Johannes werd gevraagd mee te helpen aan de tentoonstelling.

Ook te gast is actrice Markoesa Hamer, onder andere bekend van de serie Dokter Deen. Ze presenteert de MAX Pubquiz.

Prinsjesdag dan biedt minister van Financiën Wopke Hoekstra de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan aan de Tweede Kamer. Met politiek commentator Kees Boonman blikken we daar alvast op vooruit.

Zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag, met als landelijk thema ‘Samen bewegen’. Beweging helpt namelijk om het optreden van dementie uit te stellen, en mensen met dementie gezonder te houden. Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder licht dit toe.

Ook op 21 september begint op NPO Radio 5 tevens De Week van de Jaren 80, en ditmaal opent presentator Jan Rietman deze week van de nostalgie wel op een heel bijzondere manier, namelijk met Los Vast, de reünie. Hij vertelt wat we van de eenmalige wederopstanding van het befaamde radioprogramma kunnen verwachten en onthult welke artiesten er samen met de welbekende Los Vast-band op het podium zullen staan. En natuurlijk krijgen we alvast een muzikaal voorproefje!

In de keuken Janny van der Heijden.