Tijd voor MAX

Amusement

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Wo 24 april 2019 17:10 NPO 1 40 min
Herhaald op 25 april 2019 NPO 1

Jan Mulder wil eeuwig leven

Te gast: Jan Mulder, Jaap Seidell, Margriet Sitskoorn, Henkjan Smits, Aniek Keijsers en Ancora.

Vandaag zit oud-voetballer en televisiepersoonlijkheid Jan Mulder aan tafel. Op 26 april begint op NPO 1 de zesdelige serie 'Het eeuwige leven van Jan Mulder' waarin Jan op zoek gaat naar een methode om eeuwig te kunnen blijven leven, want hij wil niet dood. Zijn zoektocht voert hem langs de wetenschap, de kunst, en oude vrienden, en leidt tot confronterende gesprekken en nieuwe inzichten.

Voedingsprofessor Jaap Seidell ontkracht weer een voedselmythe. En hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn legt uit dat de informatieverwerking van onze hersenen soms niet goed aansluit op de informatievoorziening van de huidige wereld. Margriet legt ook uit hoe dit leidt tot persoonlijke conflicten én wereldproblemen. Ze schreef er het boek HersenHack over dat onlangs verscheen.

Ook presentator Henkjan Smits komt langs, hij is namelijk ook juryvoorzitter van de Hebban Luisterboek Awards 2019, die tijdens de Week van het Luisterboek (6 t/m 12 mei) zullen worden uitgereikt aan de beste voorlezers van luisterboeken. Henkjan maakt bij ons de shortlist bekend, dus dat wordt spannend.

We worden door Aniek Keijsers getrakteerd op een ijsje. Ze werkt in een ziekenhuis, is mantelzorger én heeft nu het boek 'IJs & co' gemaakt. Hoe combineert ze dat allemaal?

En er is muziek van Ancora!