frambozen semifreddo, Aniek Keijsers

Frambozen witte chocolade semifreddo van Aniek Keijsers

Aniek Keijsers werkt niet alleen op de OK als assistent anesthesist, maar is ook mantelzorger voor haar oma en kookboekenschrijver. Van haar hand verschijnt het boek IJs & co. Volgens Aniek heeft het maken van ijs veel overeenkomsten met haar beroep als assistent anesthesist, het is beiden heel secuur werk. In Tijd voor MAX maakt ze frambozen witte chocolade semifreddo.

Ingrediënten (voor 8 tot 10 porties):

  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram frambozen
  • 85 gram kristalsuiker
  • 250 milliliter slagroom
  • 350 gram mascarpone

Bereidingswijze:

Bekleed een bakblik van ongeveer 20 x 12 cm met bakpapier. U kunt ook een groter blik gebruiken, maar dan wordt de semifreddo lager.

Hak de witte chocolade grof en smelt au bain-marie. In een kom boven kokend water. Let op! De kom mag het water niet raken.

Prak met een vork de frambozen met 45 gram kristalsuiker in een kom. Klop de slagroom met de rest van de suiker tot zachte pieken. Klop de mascarpone een beetje los en meng met een spatel de slagroom erdoorheen. Schep de gesmolten chocolade door het mascarponemengsel.

Schep het frambozenmengsel voorzichtig door het chocolade-mascarponemengsel. Giet in het bakblik en maar vlak aan de bovenkant. Zet (zonder de bovenkant af te dekken) 1 uur in de vriezer.

Dek af met plasticfolie en zet minimaal nog 5 uur in de vriezer. Serveer in plakjes.

(Bron: Aniek Keijsers)

Geef een antwoord

Reactie

    Ria Scholtes-Janson says:

    Lijkt mij een heerlijk recept, dankjewel voor het delen !