Duur 10:04
Gepubliceerd op 27 december 2017

Senior Stagiair: hoe is het nu met Freddie en Lies?

In Senior Stagiair gaan 12 50-plusstagiairs 6 weken lang de uitdaging aan om stage te lopen bij een voor hen onbekend bedrijf. Kunnen ze meekomen in deze jonge en dynamische bedrijven? En andersom; wat kan de schat aan levens- en werkervaring die de 50-plussers meebrengen toevoegen aan de jonge bedrijven? In de derde aflevering gaan de 60-jarige Freddie en 70-jarige Lies stage lopen.

Freddie

Freddie is meteen enthousiast wanneer hij hoort dat hij aan de slag gaat als barbier bij De Zwarte Raaf. Voor hem een totaal onbekend terrein, maar dat maakt Freddie niets uit. Met zijn winnaarsmentaliteit pakt hij alle kansen met beide handen aan. Omdat hij geen kappersdiploma’s heeft wordt hij tijdens zijn stage omgeschoold.

Reactie Freddie: “Babyboomers komt er een nieuwe uitdaging voorbij: ga ervoor. Ik ben met het barbiersvak helemaal buiten mijn comfortzone geweest, maar ik ben er voor gegaan. Naar 4 maanden had ik het toch in de vingers. If I can do it, you can do it!”

 

Lies

Lies is een pittige tante van 70. Werken is voor haar iets vanzelfsprekends. Waarom moet je stoppen omdat je ouder wordt? Ze loopt stage bij jongerenorganisatie RAAZ. Het leeftijdsverschil tussen haar en haar collega’s is iets wat ze wel erg spannend vindt.

Reactie Lies: “De drang om te werken is best wat afgenomen. Ik heb aan mezelf toegegeven dat ik best iets mag minderen. Dat voelt op zich wel goed.”

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer