Hallo Nederland

Informatief

Dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem.

Ma 26 maart 2018 18:30 NPO 2 16 min
Herhaald op 27 maart 2018 NPO 2

Hallo Nederland

Oud-medewerkers COA Ter Apel boos over onderzoek naar gezondheidsklachten, assistentiehonden toegestaan in Artis en een van de oudste voetballers van het land.

Medewerkers op het asieldorp in Ter Apel zijn niet ziek geworden door de vervuilde bodem op het terrein. Het klimaatsysteem in de nieuwbouw is de grote boosdoener. Dat blijkt uit het rapport van de onderzoekscommissie onder leiding van Joop Atsma die onderzoek heeft gedaan naar het hoge aantal zieke medewerkers op de COA-locatie. De voormalig werknemers zijn woedend over de uitkomsten van het rapport. Volgens hen heeft de vervuilde grond wel te maken met gezondheidsklachten zoals bloedneuzen, hoofdpijn en prikkende ogen.

Verder: dierentuin Artis moet na een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens assistentiehonden toelaten. Eerder mochten mensen met een beperking of chronische ziekte hun hond nooit meenemen. Een bezoekster vocht dit aan en dankzij de uitspraak mochten er vandaag voor het eerst assistentiehonden mee naar binnen.

En waar de meeste voetballers na hun veertigste toch echt te veel mankementjes beginnen te krijgen, gaan sommige echte bikkels nog jaren door. Gerard Weber is wel een heel bijzonder geval. Onlangs vierde hij zijn 80e verjaardag en nog steeds staat hij elke zondagochtend op het voetbalveld, met de veteranen van SC Excelsior.