Hallo Nederland

Informatief

Dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem.

Do 15 maart 2018 18:30 NPO 2 16 min
Herhaald op 16 maart 2018 NPO 2

Hallo Nederland

MS-medicijn uit basisverzekering, kinderversie van De Matthäus Passion en collectie Paleis het Loo verhuist.

Het MS-medicijn Fampyra wordt vanaf 1 april niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. De groep MS-patiënten die dit medicijn gebruikt is geschokt. De MS-vereniging is verbijsterd en er zijn al een hoop steunbetuigingen binnengekomen in de hoop dat Minister Bruins toch met de hand over zijn hart strijkt.

Verder: het is een van de bekendste en een van de mooiste werken van Johannes Sebastian Bach: De Matthäus Passion. Maar het is ook ingewikkeld en het duurt ontzettend lang! Niet bepaald geschikt voor kinderen dus. Maar nu is er een speciale versie voor kinderen. Die duurt maar een uurtje en is een stuk speelser. Twee weken voor Pasen is de kinderversie opgevoerd in de Walburgiskerk in Arnhem.

En Paleis het Loo is de komende jaren dicht voor renovatie en dat zou betekenen dat een grote verzameling Oranje-attributen lange tijd niet te zien is. Toen ze dat hoorde bij het naastgelegen Kasteel Cannenburch stelde ze de brutale vraag of het niet een idee was om een deel van de collectie bij hen onder te brengen. En zo geschiedde, Operatie Mini Loo is daar in volle gang en alle spullen worden zorgvuldig op hun plek gezet.