Hallo Nederland

Informatief

Dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem.

Ma 15 januari 2018 18:30 NPO 2 16 min
Herhaald op 16 januari 2018 NPO 2

Hallo Nederland

Nabestaanden MH17-ramp mogen beelden zien, Cliniclowns voor dementerenden en strijd voor monumentale kassen.

Eindelijk, na een strijd van twee jaar, mogen de nabestaanden van de MH17-ramp de laatste opnamen bekijken waarop hun familie, vrienden te zien zijn. Het gaat om camerabeelden van Schiphol die gemaakt zijn op 17 juli 2014, de dag waarop het vliegtuig neerstortte. Vanaf morgen gaat de zoektocht naar dierbaren van start, maar nabestaanden Hans de Borst en Piet Ploeg mochten eerder al een keer kijkje nemen.

Verder: al 25 jaar laten Cliniclowns zieke kinderen weer lachen. Maar het blijkt dat ook dementerende ouderen enorm opvrolijken door een bezoekje van de clowns. De organisatie is nu samengegaan met Stichting CareClowns, die al sinds een tijdje mensen met dementie bezoekt. Het is de bedoeling dat de komende jaren het aantal bezoeken van de Cliniclowns aan woonzorgcentra flink wordt uitgebreid. We nemen een kijkje in de Bloemenhof in Geleen waar clown Zabor en clown Truus op visite komen.

En kassen, kassen en nog eens kassen. Dat is het Westland tegenwoordig. De allereerste glazen bouwsels van dit tuinbouwgebied zijn nog terug te vinden op Druivenkwekerij Sonnehoeck. Maar oprukkende woningbouw tast het unieke karakter van dit eeuwenoud bedrijf aan. De Stichting Monument Sonnehoeck strijd tegen de plannen van de gemeente.