Groeten van MAX

Informatief

Consumentenprogramma voor de vakantieganger.

Vanaf 28 mei t/m 27 augustus 2018
Elke maandag, 20.30 uur, NPO 1

(Geen uitzending op 18 juni, 25 juni en 2 juli 2018)

Ma 11 augustus 2014 20:34 NPO 1 45 min

Hapimag timesharing

De heer Van Schijndel probeert al sinds 2005 van zijn aandelen in Hapimag af te komen. Tevergeefs. Wat is het verhaal hierachter? Verslaggever Timon reist af naar het hoofdkantoor in Zwitserland.

Timesharing was 20 jaar geleden erg populair. Met aandelen in vakantieoorden kon men gebruik maken van vakantiehuizen over de hele wereld. Het kopen van zo'n aandeel gaat makkelijk, maar er vanaf komen is een heel ander verhaal. Hans van Schijndel kocht ooit een aandeel in Hapimag en hij probeert hier al sinds 2005 van af te komen. Tevergeefs. Verslaggever Timon bezoekt het hoofdkantoor van Hapimag in Zwitserland en vraagt om uitleg.

De familie De Wit boekt via Novasol een prachtige luxe vakantievilla in Toscane. Eenmaal op de bestemming aangekomen is het niet de accommodatie die tegenvalt, maar de weg er naar toe. Die blijkt onbegaanbaar waardoor de familie uiteindelijk de accommodatie niet bereikt en genoodzaakt is de vakantie af te breken en weer op huis aan te gaan.

Tim Haars bezoekt een camping in Overijssel en we testen fietsendragers. Jeanine Janssen van MAX Ombudsman schuift bij ons aan.

Presentatie: Sybrand Niessen.