Groeten van MAX

Informatief

Consumentenprogramma voor de vakantieganger.

Vanaf 28 mei t/m 27 augustus 2018
Elke maandag, 20.30 uur, NPO 1

(Geen uitzending op 18 juni, 25 juni en 2 juli 2018)

Ma 17 augustus 2015 20:30 NPO 1 45 min
Herhaald op 18 augustus 2015 NPO 2

Dubbel paspoort & onschuldig vast

Stel u heeft een Turks en Nederlands paspoort. Met welk paspoort reist u dan naar Turkije? Onschuldig opgepakt in het buitenland, wat dan? En valse beloftes voor een reis naar Praag.

Joke en Hans boekten een pakketreis naar Praag bij online reisbureau TravelService. Er wordt hen een goede vlucht en een prachtig centraal gelegen hotel beloofd, maar van alle beloftes komt niets terecht. Ze dienen een klacht in, maar de reisorganisatie geeft geen thuis.

Het zal u maar gebeuren... U gaat lekker op vakantie en door een onschuldige fout wordt u opgepakt. Dat overkwam meneer Tinga. Hij ging met vrienden vliegtuigen spotten in de Verenigde Arabische Emiraten. Ze werden aangezien voor spionnen en veroordeeld tot 54 dagen gevangenis. Tessa Martens van consulaire zaken geeft tips over wat u in zo’n situatie juist wel of niet moet doen.

Wat als u een Turks en Nederlands paspoort heeft? Welk paspoort moet u dan meenemen als u op vakantie gaat naar Turkije? Volgens PrijsVrij kon Ilker Gedik prima reizen met een Turks paspoort, maar eenmaal op de bestemming bleek hij zonder Nederlands paspoort niet terug te kunnen.

Presentatie: Sybrand Niessen