Groeten van MAX

Informatief

Consumentenprogramma voor de vakantieganger.

Vanaf 28 mei t/m 27 augustus 2018
Elke maandag, 20.30 uur, NPO 1

(Geen uitzending op 18 juni, 25 juni en 2 juli 2018)

Ma 19 juni 2017 20:35 NPO 1 46 min

Dodelijke bosbranden Portugal en ondoorzichtige prijzen

Na een busreis van 26 uur uit Zuid Spanje wordt de 80-jarige mevrouw Post niet zoals afgesproken in Amsterdam, maar in Sittard, uit de bus gezet. Grote bosbranden in Portugal, en caravanverkopers lokken hun klanten met lage prijzen.

In het weekend van 17 en 18 juni 2017 brak er een grote bosbrand uit in Portugal, op zo'n 200 kilometer ten noordoosten van Lissabon. Het is een gebied waar ook Nederlandse toeristen graag naartoe gaan. Het vuur verspreidde zich snel in dit droge, warme gebied. Er zijn vele tientallen doden te betreuren. We praten erover met Yda Matthijssen van de ANWB en spreken Lia Bos die moest vluchten voor de brand.

Wie een camper, caravan of vouwwagen wil kopen, belandt in een woud van ondoorzichtige prijzen. Sinds 2008 zijn winkels wettelijk verplicht all-in prijzen te vermelden. Maar de meeste winkels lappen de wet aan hun laars. Ze lokken klanten met een mooie prijs maar later blijken daar honderden tot zelfs ruim duizend euro bij te komen.

De 80-jarige Amsterdamse Kinny ging naar Benidorm en had een heerlijke vakantie. Totdat ze op terugreis na een busrit van 26 uur zonder pardon de bus uit werd gezet. Niet in Amsterdam, maar op het station van Sittard, op 200 km van haar huis.

Voor de Accommodatietest gaan we dit jubileumjaar terug naar hotels die de volgens onze Mystery Guest een nieuw bezoekje verdienen. Dit keer in Goes.