De Nieuwe Vermeer

Informatief

Creatief Nederland wordt ingeschakeld en aan het werk gezet. In een unieke wedstrijd mag iedereen een poging wagen om een persoonlijke invulling te geven aan een missend werk van Vermeer. Alles mag: van realistisch tot abstract; mits het in de geest van Vermeer is.

Zo 5 maart 2023 20:25 NPO 1 1:00 uur

Het Concert

Het Concert is het enige verdwenen werk van Vermeer waarvan een afbeelding bestaat. Het doek werd in 1990 gestolen en is sindsdien spoorloos.

Het Concert is het enige verdwenen werk van Vermeer waarvan een afbeelding bestaat. Het doek werd in 1990 gestolen en is sindsdien spoorloos. Dionne bezoekt de deelnemers aan de vrije categorie die de afbeelding van het schilderij proberen om te zetten in een eigentijdse versie. Van borduren tot sjabloonkunst en van leer tot recyclemateriaal; de meest uiteenlopende materialen en disciplines passeren de revue. Ondertussen maken meesterschilders Niek en Carolien een reproductie. Wie slaagt daar het beste in? De deelnemers worden op weg geholpen én beoordeeld door Pieter Roelofs en Abbie Vandivere.