we hebben ruzie 9

We hebben ruzie #9: Ruzie door corona (2)

Waar gezinnen in hun jonge jaren nog gelukkig in 1 huis woonden, vechten ze elkaar later soms de tent uit. Hoe kan dit? In de MAX-NPO 5-podcast We hebben ruzie gaan journalisten Elles de Bruin en Jantine Stoel op zoek naar de oorsprong van familieruzies en de oplossing ervan. Wat hoe maak je een ruzie goed? Of is het toch beter om elkaar nooit meer te zien?

Corona maakt niet alleen ziek, het verscheurt soms ook de familieband. In de familieapp van Ien (69) loopt een gesprek over corona zo hoog op dat haar zoon en dochter elkaar niet meer spreken. Vader Jan (69) en dochter Heleen (39) spreken elkaar nog wel. Heleen is gevaccineerd, Jan niet. Voor de podcast bespreken ze aan de keukentafel hun verschillende standpunten. Mediator en systeemtherapeut Steven Pont luistert mee en legt uit hoe je zo’n gesprek goed kunt laten verlopen.

Nieuwe afleveringen zijn elke week op MAX Vandaag, in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. Op laatstgenoemde kunt u zich ook abonneren op deze podcast.

Geef een antwoord