TinekePodcast

De TinekePodcast #7: Tineke reist door haar eigen verleden

In het 2e seizoen van De TinekePodcast  van MAX dj-Tineke de Nooij geeft Tineke wederom een kijkje in haar leven. De podcast zit vol verhalen en anekdotes waarin Tineke vertelt over wat haar bezighoudt: haar familie, haar katten, de dingen waar ze zich over verbaast en verwondert, de actualiteiten, herinneringen aan oud-collega’s, en maatschappelijke thema’s.

Aflevering 7: Tineke vertelt over haar eigen verleden

‘Maakt u wel ’s wat mee mevrouw?’ is gebaseerd op een uitdrukking van een helaas overleden vriend van Tineke, Hans Vermeulen. Want ja, Tineke maakt toch altijd wat mee en daarom dacht ze: we gaan herinneringen ophalen uit het verleden en ze laat zich uithoren door haar collega Lianne, die veel van haar weet, maar nog niet alles. Daarom beginnen ze bij het begin: in Baarn, waar Tineke is geboren. Tineke en Lianne gaan langs bij Tineke’s geboortehuis, het huis van Tante Jo, het kantoor van opa waar de beruchte Baarnse moordzaak is opgelost en ze eindigen met Tineke’s eerste, echte herinnering aan het station in Baarn dat al decennialang een restaurant is.

Nieuwe afleveringen zijn elke week op MAX Vandaag, in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. Op laatstgenoemde kunt u zich ook abonneren op deze podcast.

Geef een reactie

Reactie

  1. AnnekeD says:

    Wat vertrouwd allemaal. De Generaal is de familie-ontmoetingsplek. In de Javalaan woonde familie. Over de Baarnse Moordzaak raakt mijn moeder van 97 nog niet uitgepraat en ik hoor je over de Dahliakwekerij een eind verder. Dat was dan die van mijn overgrootvader Hendrik Hornsveld aan de Faas Eliaslaan tegenover het Cantonspark. Ik kan helaas geen foto toevoegen maar heb er zat. Bij alle scholen in de buurt was Hendrik (door iedereen opa met de baard genoemd) bekend want de jeugd kwam bij hem langs om zijn of haar rapport te laten zien. Hoe mooier de cijfers, hoe mooier het plantje natuurlijk. Lang van tevoren werden hiervoor vetplantjes gekweekt. Tegen de tijd dat de rapporten werden uitgedeeld, werd een lange tafel op schragen opgesteld en de honderden vetplantjes uitgestald en in kwaliteitsklasse ingedeeld. Het kind met hoge cijfers mocht uit de mooiste plantjes een keus maken, het kind met minder gaven bedeeld koos uit de gewone soorten. Vaak stelde hij de kinderen vragen om te testen of dat hoge cijfer wel verdiend was. En nu ben ik zo benieuwd: Heb je daar ooit je rapport laten zien?