De Corte Podcast

De Corte Podcast #3: de magie van Jules

In De Corte Podcast gaat Sander Zwiep op reis door het leven en werk van liedjesschrijver Jules de Corte (1924-1996). In de 3e aflevering draait het allemaal om de muziek van Jules.

Uniek op alle vlakken

De klanken en teksten die Jules de Corte produceerde zijn van een bijzonder niveau. Zijn liedjes, zoals hij ze zelf graag noemde, zijn zonder uitzondering muzikaal geniaal en zitten ook tekstueel gezien ijzersterk in elkaar. Kortom: uniek materiaal, gemaakt door een unieke man. Sterker nog: de Nederlandse radioluisteraar had nog nooit iets dergelijks gehoord voordat Jules begon bij de radio.

Wat maakt zijn werk precies zo bijzonder? Hierover spreekt Sander met pianist Bert van den Brink, die ook een vriend van Jules was en veel met hem samenwerkte, en met kleinkunstkenner en radiopresentator Jacques Klöters. Jacques: “Het heeft te maken met Schubert en de klassieke liederen en daarom zijn die liedjes ook eigenlijk niet verouderd; de mode is er totaal aan voorbij gegaan.”

De Corte Podcast, vanaf 26 oktober 2021 te beluisteren op de podcastpagina van MAX Vandaag, de site van NPO Radio 4 en de bekende podcastplatforms.

Geef een reactie