de corte podcast

De Corte Podcast #1: de reis begint

In De Corte Podcast gaat Sander Zwiep op reis door het leven en werk van liedjesschrijver Jules de Corte (1924-1996). In de allereerste aflevering begint hij bij het begin: zijn geboortehuis in Deurne.

Van Deurne naar Grave

Dit huis staat er anno 2021 nog steeds en hoewel er van binnen wel het een en ander aan gedaan is, is er nog best een voorstelling te maken van hoe de familie De Corte hier moet hebben geleefd. na een bezoek aan Jules’ geboortehuis reist Sander door naar Grave, waar Jules een groot deel van zijn jeugd doorbrengt op het blindeninstituut. Hoe was zijn leven hier? Sander bespreekt dit met Jules’ studiegenoot een vriend Rinus Rijk en Jan Timmermans, curator van het Graafs Museum en één van de samenstellers van de Jules de Corte-tentoonstelling, die hier een aantal jaar geleden wordt gehouden.  Samen met hen bezoekt Sander ook de kerk in het stadje, waar het orgel staat waarop Jules ook nog op heeft gespeeld.

De Corte Podcast, vanaf 26 oktober 2021 te beluisteren op de podcastpagina van MAX Vandaag, de site van NPO Radio 4 en de bekende podcastplatforms.

Geef een reactie

Reactie

    5fiets says:

    Zeer sfeervolle en wetenswaardige eerste aflevering van deze podcast
    Ik ben nieuwsgierig naar de volgende afleveringen