kaasvlinder

Kaasvlinders van Robèrt van Beckhoven

Het borrelseizoen is in volle gang. En bij de borrel hoort volgens Robèrt ook een lekker borrelhapje. Bijvoorbeeld de kaasvlinder. Het lijkt qua vorm heel moeilijk om te maken, maar dat is het niet. In de video hieronder legt Robèrt het uit.

Ingrediënten:

  • 500 gram bladerdeeg
  • 200 gram boter
  • 200 gram geraspte kaas naar keuze
  • 100 milliliter melk
  • mosterd
  • zout en peper

Extra nodig: 

  • deegroller
  • kwastje
  • plasticfolie
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereidingswijze:

Begin met de kaascrème. Klop de boter en de kaas op in de keukenmachine. Verwarm ondertussen de melk tot lauwwarm in een pannetje. Voeg langzaam, terwijl de keukenmachine draait, de melk toe en laat het mengsel goed luchtig kloppen; dit kan best even duren. Breng op smaak met mosterd, zout en peper.

Rol het bladerdeeg uit tot een lap van ongeveer 40 centimeter lang en 1½ millimeter dik. Besmeer het deeg met een laagje kaascrème. Vouw de linker- en rechterkant van de deegplak circa 4 centimeter naar binnen. Besmeer de ontstane stroken opnieuw met een laagje kaascrème. Herhaal tot er 2 met kaascrème besmeerde stroken deeg tegen elkaar aan liggen.

Vouw de ene deegstrook over de andere, zodat een soort vlindervorm ontstaat als je de doorsnede van het deeg bekijkt. Dek af met plasticfolie en laat het deeg ongeveer 1 uur goed koud worden in de vriezer.

Verwarm de oven voor op 170 ⁰C.

Snijd het deeg in plakjes van ¾ centimeter dik en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie