Donderdag – Sperziebonen met tomaat

De sperzieboon is erg gezond. 100 gram sperziebonen is goed voor 20% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C.

Ingrediënten (2 personen):

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 grote, rijpe tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)

Bereiding:

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 10 minuten gaar.

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze in snippers.

Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de specerijen en de stukjes tomaat kort mee.

Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en warm het geheel goed door.

Variatietip:

Lekker met gebakken tartaar en aardappelen.

Voedingswaarden per persoon

Recept Menu
Energie 130 kcal 440 kcal
Eiwit 5 gram 25 gram
Koolhydraten 10 gram 40 gram
Vet 7 gram 15 gram
Verzadigd vet 1 gram 4 gram
Vezels 7 gram 10 gram
Zout 0,03 gram 0,29 gram

Geef een reactie