MAX op de 50PlusBeurs

Ted van Essen: “De boodschap delen via verschillende kanalen, dat werkt!”

Begin september start het (en ook mijn) 16de seizoen bij Tijd voor MAX. Ik verheug mij er al op. Altijd leuke gasten, een fijne redactie die me helpt met de vragen, een vriendelijke ontvangst door de gastvrouwen en in de visagie, en rustige presentatoren. Ook altijd weer spannend of ik in de toegemeten tijd mijn ei kwijt kan. Vaak komt lang niet alles wat ik heb voorbereid aan de orde. Maar dat weet u als de kijker gelukkig niet.

Mijn eerste optreden

Tijd voor MAX is een van de langstlopende programma’s van MAX. Laatst heb ik gezocht naar mijn eerste optreden. Iedereen was 16 jaar jonger, maar de sfeer was toen ook al goed. U raadt vast wel waarover ik het die eerste keer had. De griepprik natuurlijk. Prompt brak 2 maanden later de Mexicaanse griep uit. Aanvankelijk was daar veel over te doen, maar het snel beschikbare vaccin en de relatief lichte ziekteverschijnselen deden de ophef snel luwen.

Soms dagelijks op de buis

Mijn ervaring bij de televisie kwam goed van pas, want ik was inmiddels woordvoerder namens het Nederlandse Huisartsen Genootschap over die Mexicaanse griep. Ook bij die pandemie ging het in praatprogramma’s nergens anders over. 10 jaar later bleek de coronapandemie heel wat ernstiger. Toen was ik soms dagelijks op de buis. Gelukkig is dat nu voorbij.

Op tv, radio en online

Ik ben een beetje in het verleden gedoken, omdat ik binnenkort voor Omroep MAX mag optreden op de 50PlusBeurs. In de loop der jaren ben ik ook gast geweest in andere MAX-programma’s. Meldpunt, MAX vakantieman, destijds wekelijks in KoffieMAX en ook in diverse radioprogramma’s. Er is in die jaren veel bijgekomen. Niet alleen op radio en tv, maar ook online zoals hier op MAX Vandaag, met bijvoorbeeld mijn maandelijkse column en Dokter Teds Spreekuur. Op Facebook hield ik een paar live sessies met vragen en antwoorden over die Mexicaanse griep en later over covid. Ik stond regelmatig in het verenigingsblad van Omroep MAX en nu in MAX Magazine, waarin ik ook al een tijdje een pagina mag vullen. En u leest nu mijn 99ste column op MAX Vandaag. Al die verschillende media vormen één geheel.

Op de 50PlusBeurs

Daar ga ik het dus over hebben op de 50PlusBeurs, over die samenhang tussen de verschillende MAX-kanalen. Zo zal ik het voorbeeld noemen van de gordelroosvaccinatie. In 2009 ben ik daarover begonnen en nu in 2023 is nog steeds niet ingevoerd. Of over de oefeningen tegen duizeligheidsklachten, waarover ik sprak in Tijd voor MAX en waarover een artikel ging op MAX Vandaag en in het Magazine. En binnenkort start er een nieuwe multimediale actie, waaraan u ook kunt meedoen. U leest het volgende week hier op MAX Vandaag en in MAX Magazine en de week erop, vanaf maandag 4 september 2023 om 17.10 uur, praat ik u bij in Tijd voor MAX. Of komt u maar gewoon kijken naar mijn optreden op de 50PlusBeurs in de week van 12 september 2023.

Ted van Essen was tot december 2016 huisarts in Amersfoort, thans is hij geregistreerd als arts (BIG-nummer: 49020200101). Hij is voorzitter van de Nederlandse Influenzastichting en griepexpert. Daarnaast is Dokter Ted wekelijks te zien in Tijd voor MAX en is zijn expertise te raadplegen in Dokter Teds Spreekuur en MAX Medisch. Lees hier zijn columns.

Geef een reactie