kerstwens

Kerstwens – Kwaliteit van leven

Het leven van ‘de’ Nederlander is er alleen maar beter op geworden, als we het vorige week verschenen SCP-rapport  De sociale staat van Nederland 2017 mogen geloven: we worden ouder, zijn beter opgeleid, hebben meer werk, verdienen meer, wonen in betere huizen, sporten meer en gaan vaker op vakantie, terwijl de criminaliteit is afgenomen. Wat wil je nog meer?

Het nadeel van dit soort onderzoeken is dat het gemiddelden betreft en daardoor per definitie een vertekend beeld van de werkelijkheid geeft. Ik spreek dagelijks ouderen, lees hun brieven en mails en weet dat dit rooskleurige beeld niet opgaat voor iedereen, met name niet voor (chronisch) zieken en gehandicapten. Wil je je gelukkig kunnen voelen, moet je in de eerste plaats de regie hebben over je eigen leven, volwaardig mee kunnen doen in de samenleving die steeds veeleisender wordt. Vereenzaming ligt anders op de loer. En daar word je als oudere in de kerstperiode het hardst mee geconfronteerd, dagen die je het liefst gezellig samen doorbrengt en waarin je het verlies van dierbare naasten extra pijnlijk voelt.

Kent u iemand die alleen is met kerst, een buurman of -vrouw, een oom of tante, nodig hem of haar dan uit. Het is MAX er veel aan gelegen om u juist nu te laten genieten van sfeervolle programma’s op radio en televisie. We hebben een zeer diverse programmering samengesteld vol muziek en gezelligheid, met kerstspecials, Missie MAX, de MAX Proms, Tijd voor MAX Oudejaarsshow en nog veel meer.

Ik wens u prettige feestdagen en een gezond 2018! Tot in het nieuwe jaar!

Jan Slagter
Directeur Omroep MAX

Geef een reactie

Reacties (9)

 1. Truus says:

  Ik wens alle medewerkers van MAX fijne kerstdagen en een geweldig 2018
  Groeten van Truus Zonneveld

 2. Inek says:

  Wij: Ineke en Wil van Delft wensen alle medewerkers van Omroep MAX hele fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2018 toe.

 3. Gerletho says:

  Mijn man en ik wensen de hele organisatie van “Omroep Max” sfeervolle feestdagen. Straks een gezellig uiteinde en een in alle opzichten, zowel privé als zakenlijk, een positief 2018.
  Praktisch vanaf de opstart zijn wij lid en inmiddels ook enige jaren geabonneerd op uw gids. Het is nog steeds elke week een uitkijkmoment. Wij hopen nog heel lang van alles wat door uw organisatie wordt georganiseerd mogen genieten. Leo en Gertie Thomas, Landgraaf.

 4. Joop en Lidia says:

  Wij hopen dat jullie nog heel lang zulke mooie programma’s mogen maken!

  We wensen jullie fijne en gezellige feestdagen en vooral een gezond 2018!!!

 5. Janes says:

  Als ambassadeur Brandveilig leven wens ik iedereen goede en vooral VEILIGE feestdagen toe.
  Tip: vervang de kaarsjes van de Kerststukjes door een vrolijke Kerstman!

 6. Rennie says:

  Mooi verwoord Jan goed onderbouwd en positief maar ook realistisch ,
  bedankt hier voor Rennie.

 7. toosje21 says:

  Ik wens alle mensen over de gehele wereld fijne Kerstdagen en een gelukkig 2018

 8. Resi de Graaf says:

  Aan alle medewerkers van omroep MAX,…..hele fijne feestdagen en voor
  2018 weer een heel mooi” omroep MAX” jaar voor allemaal.

 9. Boris says:

  Wij wensen alle medewerkers van MAX fijne Kerstdagen toe en een gelukkig, gezond en productief Nieuw jaar toe. Wij hopen dat de programmering nog mooier zal zijn als in het jaar 2017.

  Vele groeten van Betty en Mathieu.