Vakantie thuis met de zomercampagne van MAX

Jan Slagter: ‘Vakantie thuis’

Op 31 juli gaat de MAX-Zomercampagne van start. In reclamespotjes op tv, radio en online roep ik MAX-fans op om lid te worden van de omroep.

Leden zijn broodnodig

We hebben als omroepvereniging namelijk veel leden nodig om mooie programma’s voor u te kunnen blijven maken en op te blijven komen voor uw belangen. Denk bijvoorbeeld aan de belangrijke rol die de MAX Ombudsman speelt bij de strijd voor een eerlijk pensioen voor iedereen en belangenbehartiging bij consumentenproblemen. Of de MAX vakantieman die met raad en daad vakantiegangers terzijde staat.

Naar de camping

Voor de opnames van het televisiespotje togen Martine van Os, Carrie ten Napel, Dionne Stax en ik met camera- en geluidsmensen al in juni naar een camping in de buurt van Hilversum, Groenekan om precies te zijn. Na een interne oproep kwamen vele collega’s opdraven met kampeerbenodigdheden om die voor een dag uit te lenen. Zo konden we een en ander in scène zetten: Martine die met (lege) mokken koffie uit de caravan stapt en vervolgens een theedoek aan de waslijn te drogen hangt, al zwaaiend naar de 2 ‘buurvrouwen’ Carrie en Dionne die op hun kampeerstoeltjes een potje aan het kaarten zijn. Carrie doet alsof zij gewonnen heeft, maar of dat helemaal eerlijk gegaan is…?

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Kom er ook bij

We hebben nog overwogen om Jurgen van den Berg met een rol toiletpapier onder zijn arm door het beeld te laten lopen, maar dat vonden we toch te veel afleiden van mijn boodschap. En die is: steun ons en kom erbij als lid voor slechts 8,50 euro per jaar. Bel 0900-5555000 of ga naar ikwordlidvanmax.nl Mocht u nog geen lid zijn (dat is dus wat anders dan abonnee van MAX Magazine) kom dan nu in actie. We kunnen uw hulp goed gebruiken.

Geniet van de zomer

Met onze zomerprogrammering hebben we een aanbod om je vingers bij af te likken. MAX-liefhebbers weten inmiddels dat – terwijl andere omroepen vooral herhalingen uitzenden – wij juist in de zomermaanden met allerlei nieuwe programma’s komen. Half Nederland mag dan aan een of ander buitenlands strand verpozen, bergwandelingen maken of pittoreske stadjes bezichtigen, wij bekommeren ons juist om de thuisblijvers. Met name de ouderen die geen behoefte (meer) hebben aan een verre trip of daar de gezondheid of financiële middelen voor missen. Televisie, radio en internet bieden dan aangename afleiding; gevarieerd en voor elk wat wils. Op MAXVandaag.nl is de hele zomer van alles te lezen en te doen. En MAX Magazine biedt extra puzzelplezier met een puzzelmarathon waar u prachtige prijzen kunt winnen.

Bruine zeilen

Wat dacht u bijvoorbeeld van het MAX Skûtsje Journaal? MAX doet dit jaar opnieuw verslag van het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen. Vanaf 5 augustus zijn op de Friese meren de bekende bruine zeilen boven de klassieke platbodems weer te zien. Bert Haandrikman doet dagelijks verslag van de gebeurtenissen en spreekt met bekende en minder bekende Nederlanders.

Die Emmy toch

Van een geheel andere orde is de actuele en interessante 4-delige documentaireserie De doe-het-zelf Dictatuur van programmamakers/journalisten Fidan Ekiz en Kees Schaap over de wereld van wokeness, uitsluiting en angst. Het wordt weer glimlachend hoofdschudden bij de avonturen van Kasteelvrouwe Emmy, de verpleegkundige uit Utrecht die een verwaarloosd 16e-eeuws kasteel in Frankrijk kocht. Het opknappen daarvan bleek een grotere klus dan gedacht…

Mediterrane en IJssel

De eilanden Corsica en Sardinië staan op het programma in een nieuwe serie We zijn er Bijna! Martine van Os begeleidt een groepskampeerreis over de Franse en Italiaanse eilanden in de Middellandse Zee. En in het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland ontdekken Janny van der Heijden en André van Duin Nederland weer vanaf het water. Dit jaar varen Janny en André over de Gelderse IJssel, gaan ze met hun bootje naar André’s geboortestad Rotterdam, bezoeken ze vestingsteden Gorinchem, Woudrichem en Heusden én genieten ze van de kronkelende Overijsselse Vecht. Uiteraard houdt scheepshond Nhaan een oogje in het zeil.

Dat is nog niet alles

U ziet het, al kijkend naar deze programma’s kunt u genieten dat al het moois dat binnen- en buitenland ons te bieden heeft. En u hoeft er uw koffers niets eens voor te pakken! En dan heb ik het niet eens gehad over de reportages van bloemencorso’s en Bert Haandrikman’s Zomertour op de radio waarin hij allerlei Nederlandse toeristische bestemmingen bezoekt! Vergeet u tijdens het genieten niet even te bellen met onze ledenadministratie of het aanmeldformulier op internet in te vullen? Dank u wel!

Jan Slagter is oprichter-directeur van Omroep MAX, de omroep voor ouderen. Hij maakt zich op verschillende manieren hard voor de belangen van ouderen in onze samenleving. Lees hier al zijn columns. 

(Foto: MAX © Nathan Reinds)

Geef een reactie