MAX Winterquiz

Jan Slagter: ‘Mijn wens: warmte en vrede!’

Op vrijdag 16 december 2022 gaat officieel de MAX Wintercampagne van start met de slogan ‘MAX is er, óók in de winter!’. Daarmee benadrukken we dat MAX in de gezellige, maar voor anderen juist eenzame decembermaand zorgt voor afleiding en vermaak met een divers aanbod op televisie, radio en internet.

Al die kerstcommercials…

Je zult als alleenstaande oudere zonder sociaal netwerk maar naar al die supermarkt-kerstcommercials op tv zitten te kijken en je realiseren: voor mij dit jaar met Kerst en Oud & Nieuw (weer) geen feestelijk gedekte tafel, geen gezelligheid van vrienden en familie, geen heerlijk bereide gerechtjes, geen vrolijke verhalen van anderen, niemand met wie je je eigen verhaal kunt delen…

Verdriet en zorgen

Alleen door het leven gaan; natuurlijk, er zijn mensen die hier bewust voor kiezen. Maar in de kern is de mens een sociaal wezen en gesteld op regelmatig contact met anderen. Die kring van familieleden, vrienden en kennissen hoeft niet per se erg groot te zijn. Maar een hechte, emotionele band met dierbaren is toch iets wat je ieder mens gunt.

Eenzaamheid, met name onder ouderen is een groot probleem en voelt extra schrijnend in de decembermaand. Want terwijl veel mensen warmte en gezelligheid ervaren in de laatste maand van het jaar, is het vele anderen juist een lastige, letterlijk en figuurlijk donkere periode. Een periode met bovendien veel zorgen over hoe het hoofd boven te houden nu alles zo duur wordt: van ziektekostenverzekering tot het kopje koffie in de horeca. En van de energierekening tot de dagelijkse boodschappen. Zorgen en verdriet daarnaast om het leed dat de Oekraïners door Rusland wordt aangedaan in die uitzichtloos lijkende, vreselijke oorlog.

Volop afleiding en vermaak

Wij sluiten bij MAX beslist niet onze ogen voor dit leed. Uiteraard hebben we aandacht voor ouderen die het moeilijk hebben, in binnen- en buitenland. Deze mensen mogen en kunnen we niet vergeten. We doen wat we kunnen met MAX Maakt Mogelijk en zorgen voor afleiding en vermaak met een divers aanbod op televisie, radio en internet en met ons MAX Magazine. Want MAX is er voor u en we zijn volop aanwezig! Op de website MAXiser.nl kunt u het complete aanbod vinden.

HHB-tent in kerstsfeer

Voor onze Wintercampagne hebben we met vele bekende MAX-gezichten een kerstclip opgenomen in de geheel in kerstsfeer getooide tent van Heel Holland Bakt, dat zijn 10e verjaardag viert. Onder de klanken van de winterversie van André van Duins hit Als de zon schijnt creëren de MAX-kerststerren in hun mooiste kerstoutfit én bakschort een prachtig kerstbaksel.

Feestdagen vier je samen. Het is vroeg donker en “Als de zon niet aan de hemel staat, schijnen duizend lichtjes op de straat”, zoals André van Duin zingt in de videoclip. We maken het gezellig thuis, zitten samen lekker voor de buis. Op televisie, maar ook op de radio en online is er met nieuwe en vertrouwde programma’s. En muziek voert daarin vaak de boventoon, want ook dat hoort bij december.

Geef wat warmte

Maak het voor die eenzame meneer of mevrouw in uw omgeving ook een beetje feest. Breng die straatgenoot of dat uit het oog verloren familielid een bezoekje of nodig hem of haar uit bij u thuis. Geef een beetje warmte; u krijgt er zo veel warmte voor terug. Ik wens u hele fijne kerstdagen, een oudejaarsavond zonder nare knallen en een gezonde start van het nieuwe jaar! En voor onze medemensen in Oekraïne: ik wens dat er zo snel mogelijk vrede komt en dat jullie verder leed bespaart blijft. We denken aan jullie!

Geef een reactie