Kerst met MAX

Jan Slagter: ‘Kerst vier je samen… met MAX!’

Het is weer die tijd van het jaar waarin de geur van dennennaalden zich vermengt met de smaak van warme chocolademelk en het geluid van vrolijke kerstliederen de huiskamers vult. Kerstmis staat voor de deur, en bij Omroep MAX zijn we er trots op dat we samen met onze kijkers kunnen genieten van de warme, gezellige sfeer die deze weken met zich meebrengen.

Glimlach op het gezicht

We hebben weer prachtige en gevarieerde programma’s op stapel staan die stuk voor stuk bedoeld zijn om de kijkers te verenigen, de harten te verwarmen en een glimlach op ieders gezicht te toveren. Juist nu we daar allemaal zo’n behoefte aan hebben.

We hebben de periode van de feestdagen afgetrapt met het kerstspektakel Scrooge Live, rechtstreeks vanuit Waalwijk. De muzikale kerstvertelling vol humor en zang vormde het perfecte startschot voor een periode vol warmte en gezelligheid. In de uitzending werd, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland.

Humor en ontroering

Op zaterdagavond 23 december brengen we de theatershow Hou dat vast van het cabaret- en muziekduo Veldhuis & Kemper. Het belooft een grappige voorstelling te worden met een ontroerende ondertoon.

Muziek, héél veel muziek

Op eerste kerstdag kunt u – zoals vertrouwd – genieten van het MAX Kerstconcert. Carrie ten Napel en ik presenteren een gevarieerd muzikaal programma met onder anderen Frans Bauer, Edsilia Rombley, Gordon, Waylon en Mell, begeleid door orkest en gospelkoor. Later die middag geven The Dutch Tenors een prachtig concert. Met hun krachtige stemmen zingt dit kwartet een mix van opera, klassiek en hedendaags repertoire. Van Andrea Bocelli en Ed Sheeran tot Pavarotti en Britney Spears. Van een heel ander kaliber is het portret van dirigent en barokmusicus Ton Koopman dat we op 29 december uitzenden. Wat een passie voor muziek heeft deze bijna 80-jarige maestro!

Bijna 2024…

En dan kijken we zo zoetjes aan alweer naar oud en nieuw. Martine van Os en Sybrand Niessen sluiten het jaar af met de Tijd voor MAX Oudejaarsshow. In een feestelijk versierde studio blikken ze met bijzondere gasten terug op het afgelopen jaar én wordt er vooruitgeblikt naar 2024. Jamai brengt een ode aan Elton John.

Nog 1 keer Herman

Op oudejaarsavond is Herman van der Zandt voor de laatste keer quizmaster in Met het Mes op Tafel. Drie koppels van prominenten spelen het welbekende kennis- en blufspel. Dat belooft vuurwerk en een sfeer die helemaal past bij een gezellige oudejaarsavond.

Zodra we hebben geproost, het nieuwjaarsvuurwerk is gedoofd en we elkaar de beste wensen hebben gegeven, is het weer tijd voor muziek. Begin 2024 met de mooiste muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Dat wordt swingen! Onlosmakelijk met de kerstprogrammering is Missie MAX. Al meer dan 10 jaar maakt MAX in samenwerking met het ministerie van Defensie dit tv-programma, waarin uitgezonden militairen en hun thuisfront centraal staan. Het gemis is vaak groot.

Een mooie kerst gewenst!

Nou, heb ik iets te veel gezegd? Bij Omroep MAX geloven we in de kracht van onze programma’s op radio, tv en online om mensen samen te brengen en een gevoel van gemeenschap te creëren. Ook op de radio doen we speciale dingen met kerst. Zo komt De Perstribune op kerstavond met het Radiomoment van het Jaar. Maatwerk op NPO Klassiek heeft een kerstspecial van Muziek in een Notendop: van Maria tot Mariah... En Jurgen van den Berg presenteert op NPO Radio 1 De Oliebollenquiz. Ook online op MAX Vandaag en op onze social kanalen is er genoeg te lezen, zien en doen.

Onze kerstprogramma’s zijn een uitnodiging om gezellig samen te zijn, te genieten van elkaars gezelschap en de magie van Kerstmis te ervaren. Namens het hele team van Omroep MAX wens ik u een warme en liefdevolle kerst toe!

Jan Slagter is oprichter-directeur van Omroep MAX, de omroep voor ouderen. Hij maakt zich op verschillende manieren hard voor de belangen van ouderen in onze samenleving. Lees hier al zijn columns. 

(Foto: Shutterstock/MAX)

Geef een reactie