ouders

(Groot)ouders bezoeken, juist nu

Aansluitend op het MAX-consumentenprogramma Meldpunt schrijft presentatrice Elles de Bruin elke 2 weken een column over consumentenzaken. Deze keer: bingo op tv zet Elles aan het denken.

Bingo

Ik ben gek op bingo en ik mocht laatst bij mevrouw Cosse in Den Haag bingo-tv spelen. Een initiatief van de Boodschappen Begeleidingsdienst om mensen die nu in coronatijd alleen thuiszitten toch nog een mooie activiteit te bieden. Mevrouw Cosse is er superblij mee. Ik stelde het voor aan mijn 93-jarige vader. Zou hij het ook leuk vinden, zo’n spel? Mijn vader trok een afwijkend gezicht. Niks voor hem, hij leest liever of kijkt naar een mooi tv-programma.

Op bezoek

Ik vroeg hem of hij niet eenzaam is in deze coronatijd. Eenzaam is hij niet, vertelde hij. Hij kan goed tegen alleen zijn, kiest ervoor om maar even geen boodschappen te doen en de groep van visite houdt hij klein. Voor mij als moeder met puberkinderen, die nu behoren tot de groep waar het coronavirus veelvuldig rondgaat, blijft het een duivels dilemma. Ik wil mijn kinderen heel graag naar opa laten gaan, maar zie ook de risico’s. Maar afgelopen weekend dacht ik aan Toosje Valkenburg, de huisarts die onlangs in Meldpunt zei dat je als familie kan afwegen om juist wel op visite te blijven gaan bij de (groot)ouders. Op een veilige manier, dat dan weer wel. En zo stond ik met mijn 19-jarige zoon en een doos gebak afgelopen zondag bij mijn vader aan de deur. Zijn ogen begonnen te sprankelen toen hij ons zag. Daar stonden we dan, alle 3 met een mondkapje op. Op afstand hebben we in de woonkamer koffiegedronken en gebak gegeten. En een goed gesprek gevoerd. Een zeer waardevol moment dat niemand ons meer kan afnemen.

Meldpunt, elke vrijdag rond 19.20 op NPO 2.

Geef een reactie