Gelukkig Nieuwjaar

De beste wensen!

Laat ik beginnen met u en uw dierbaren het allerbeste toe te wensen voor het nieuwe jaar, vooral op gezondheidsgebied.

Mocht u of uw naasten afhankelijk zijn van zorg, dan hoop ik dat u de aandacht krijgt die u verdient.

Persoonlijk zie ik erg uit naar de opening van het Ben Oude NijHuis dat tegen het eind van 2017 staat gepland. In Rotterdam-Overschie is dan in een voormalig kloostergebouw een kleinschalige woonvorm voor 53 ouderen gerealiseerd. Het huis biedt plaats aan gezonde senioren, mensen met een (lichte) zorgvraag en mensen met zware dementie. Bij ons kunnen zij sociaal wonen tegen een lage prijs. Met het Ben Oude NijHuis wil ik laten zien dat het heel goed mogelijk is in Nederland goede verpleeghuiszorg te bieden voor het geld dat de overheid daarvoor beschikbaar stelt. Als je maar efficiënt omgaat met het geld dat er binnenkomt; dus geen dure managers, geen verspilling en geen onnodige regels. Ik verwacht dat het huis een voorbeeldfunctie krijgt voor andere zorgorganisaties en hoop dat deze vorm van kleinschalige verpleeghuiszorg snel in het hele land navolging zal krijgen.

Het afgelopen jaar was zeer succesvol voor onze omroepactiviteiten. We kwamen met bekende publieksfavorieten, maar ook leuke nieuwe programma’s, er werden kijkcijferrecords verbroken en (radio)prijzen gewonnen. Omroep MAX komt in 2017 natuurlijk weer met mooie, gezellige en informatieve radio- en tv-programma’s voor u, daar kunt u op vertrouwen. In onze najaarspresentatie hebben wij daar al het een en ander van bekendgemaakt. Maar we hebben ook nog wat verrassingen in petto.

Zo organiseert MAX op 23 januari ‘Het Nationaal Zorgdebat’. Hoe staat de zorg in Nederland er nu voor; wat gaat goed, wat kan beter? En hoe zorgen we dat de zorg betaalbaar blijft en eerlijk wordt verdeeld, ongeacht afkomst en inkomen?

Belangenbehartiging voor ouderen, maatschappelijke misstanden aan de kaak stellen, Omroep MAX heeft daar een naam in hoog te houden. En via al onze kanalen – radio, tv, maxvandaag.nl en het MAX Magazine – zullen we daar weer energie in steken. Met de MAX Ombudsman en de Soresdienst pakken we problemen concreet aan en MAX Maakt Mogelijk probeert ook in het nieuwe jaar het leven van ouderen in binnen- en buitenland te verlichten. U kunt op ons rekenen!

In de aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen in maart zien we op radio, tv en sociale media dat de standpunten verharden en tegenstellingen worden aangescherpt. De verleiding is groot om je daarin te laten meeslepen. Ga niet mee in die polarisatie, het generaliseren en opzetten van groepen mensen tegen elkaar. Laten we waken voor een dreigende scheuring in de maatschappij op basis van leeftijd, welstand, digitale vaardigheid, afkomst of opleiding. Dat we er met elkaar in slagen om vorm en inhoud te geven aan de letterlijke betekenis van het woord ‘samenleving’, dat is mijn diepste wens voor het nieuwe jaar!

Jan Slagter

Directeur Omroep MAX

Geef een reactie