pakketjes

Elles de Bruin: pakketjes overvloed

Aansluitend op het MAX-consumentenprogramma Meldpunt schrijft presentatrice Elles de Bruin elke 2 weken een column over consumentenzaken. Deze keer: Elles ergert zich aan de hoeveelheid pakketjes.

Grote doos, kleinere inhoud

Onze kattenbak was lek en er moest dus een nieuwe komen. Ik heb hem online besteld en de volgende dag werd een
gigantische doos gebracht. Ik vroeg me af wat er in zat, vanwege het enorme formaat. Toen ik het pakket openmaakte, kwam de veel kleinere kattenbak eruit. De doos was opgevuld met allerlei kleinere plastic zakjes en piepschuim. Ik was eigenlijk best geschokt.

Oorzaak klimaatverandering

Kan dit niet anders?Iets minder plastic, iets minder piepschuim, iets minder karton, mag dat alsjeblieft? Iedereen heeft de mond vol van de klimaatveranderingen. Ik had het idee dat een stukje van de oorzaak van deze klimaatveranderingen zojuist bij mij aan de deur werd gebracht.

Pakket van de buren

Sowieso maak ik me grote zorgen over de enorme hoeveelheid pakjes die dagelijks in mijn straat wordt bezorgd. Ik denk dat er zo maar 20 busjes per dag langskomen en dat is natuurlijk in de coronatijd alleen maar erger geworden. Natuurlijk besef ik dat ik er ook aan meedoe. Ik hoor ook dat mensen soms geen zin meer hebben om het pakketje van de buren aan te pakken.

Afremmen

Ook in mijn hal staan vaak vele dozen, besteld door mijn geliefde buurtjes. Ik denk dat online bestellen niet meer verdwijnt, maar moeten we met z’n allen niet nadenken over hoe het anders kan? Geen mascara afleveren in een grote doos, vaker pakketjes ophalen bij vaste afhaallocaties, nog vaker fietskoeriers inzetten in plaats van grote busjes op diesel. Ik probeer
mijn online bestellingen te beperken. Nu bestel ik iets meer als gevolg van corona. En ik erken het gemak. Maar volgens mij moet online shoppen en de bezorging van de goederen echt worden afgeremd en anders georganiseerd. Zo kan het niet doorgaan.

Deelt u mijn ergernis? Heeft u een oplossing? Stuur ons uw reactie: meldpunt@omroepmax.nl

MAX Meldpunt, elke vrijdag om 19.15 uur op NPO 2

Geef een reactie